urgențe stomatoglogie Paris Dental Clinic

Unde mergi când ai o urgență dentară? La Dentocalm! 

15 decembrie 2021

10:37:19

Unde găsești un medic stomatolog când ai cea mai mare nevoie de el? Serviciile de urgență pot fi uneori singura soluție prin care poți să rezolvi o durere subită de dinți.

Însă nu orice durere dentară este o urgență stomatologică.  Unele probleme dentare pot fi rezolvate cu ajutorul unui antiinflamator până la data programării la stomatolog. Alte probleme dentare însă nu suferă nicio amânare.

Tu știi să recunoști o urgență stomatologică? Îți vom spune mai jos despre ce să faci în caz de urgență, dar mai întâi să vedem cum identifici o urgență. Uite o listă scurtă cu 10 afecțiuni dentare care necesită o consultație stomatologică de urgență:

Sângerarea după extracția dentară

Sângerarea imediat după extracție este normală, până se formează cheagul sanguin, care oprește sângerarea de la sine. Dacă însă persistă mai mult de 5 – 6 ore, devine abundentă sau reapare la un interval de câteva zile.

Inflamarea pulpei dentare însoțită de durere pulsatilă

Durerea se intensifică la mișcări și produce sensibilitate dentară persistentă la cald? În urma consultului stomatologic, vei primi toate informațiile necesare cu privire la opțiunile de tratament potrivite pentru tine.

Inflamarea vârfului rădăcinii dintelui

Dacă simți durere persistentă, febră, inflamația gingiei la nivelul rădăcinii dintelui sau dacă dintele se simte mai înalt la masticație.

Infecția gingiei care acoperă molarii de minte

Dacă măseaua de minte rămâne blocată în gingie, și aceasta provoacă durere, sângerări ale gingiei și umflături la nivelul molarului.

Infecția în urma unei extracții dentare, în locul în care s-a intervenit chirurgical

Infecția se manifestă printr-o durere puternică, la 3-4 zile de la extracția dentară care poate iradia și în alte zone și poate fi însoțită în cazuri mai grave de febră.

Abcesul periosos

Abcele periosoase sunt un grup de infecții care evoluează în apropierea osului maxilar sau mandibular și sunt cauzate, de obicei, de infecții dento-parodontale ce se extind, până la perforarea osului.

Fracturile de maxilar / mandibulă

Cele mai frecvente simptome ale fracturii de la nivelul maxilarului sau mandibulei apărute în urma unui traumatism puternic sunt:

 • – mobilitatea neobișnuită a maxilarului,
 • – o mușcătură diferită, dureri spontane la mișcare,
 • – jenă la înghițire sau dificultăți în vorbire,
 • – imposibilitatea de a mesteca,
 • – deformări ale feței,
 • – inflamații la nivelul feței,
 • – hematoame, plăgi și hemoragii, vânătăi.

Luxația articulației temporo-mandibulare

Semnele luxației articulației temporo-mandibulare sunt  un zgomot puternic în zona inferioară a feței, urmat de durere și de imposibilitatea închiderii sau deschiderii complete a gurii. Tratamentul constă în reașezarea maxilarului inferior în poziție corectă.

Luxații, avulsii, fracturi dentare

Atunci când pierzi accidental un dinte din alveola sa, acesta poate fi salvat prin reașezarea în 30, maximum 60 de minute de la accident și numai dacă dintele este integru.

Luxația dentară reprezintă deplasarea anormală a dintelui în alveola sa, ca urmare a unei leziuni traumatice. Tratamentul de urgență constă în repoziționarea (manuală sau chirurgicală) a dintelui în alveolă, urmată de imobilizare.

Inflamație acută și necroza gingiei

Termenul medical este de gingivostomatita ulceronecrotică și este produsă de bacteriile din interiorul gurii. Cauzele sunt: o igienă orală incorectă, placa bacterienă și tartrul, fumatul excesiv; deficitul de vitamine, anemiile sau leucemia.

Cel mai des simptom reclamat este durerea intensă la atingerea gingiei, accentuate în contact cu alimentele fierbinți și în timpul mestecării alimentelor. Deseori apare senzația de gust alterat și metalic, și, implicit, halena sau respirația urât mirositoare.

În cazul în care aveți unul din aceste simptome, mergeți la clinica stomatologică Dentocalm din Cluj-Napoca, strada Calea Turzii nr.7, etaj 3. Clinica Dentocalm pune la dispoziția pacienților săi un serviciu de primiri urgențe stomatologice NON-STOP (24/7). În urma consultului stomatologic, vei primi toate informațiile necesare cu privire la opțiunile de tratament potrivite pentru tine.

Sună la numărul de telefon 0774 070 690 și cere o consultație de urgență!

Dacă ești posesor de card Blitz VIP ai o serie de reduceri la clinică:

 • 100% discount la consultație inițială și periodică
 • 100% discount la planul de tratament
 • 20% discount la detartraj si periaj airflow
 • 20% discount la implanturile Straumann

15 decembrie 2021

10:37:19