Termostatul Quantum – pentru o casă deșteaptă!

20 noiembrie 2020

08:45:04

O casă deșteaptă și întotdeauna primitoare cu termostatul inteligent Quantum!

Cum ar fi ca atunci când pleci în vacanță, casa să nu mai consume niciun leu? Sau să îi poți comunica la distanță că urmează să ajungi într-o jumătate de oră? Să pornească încălzirea prin pardoseală astfel încât atunci când îi calci pragul și te eliberezi de grijile zilei să te bucuri imediat de o atmosferă caldă și primitoare. Sau atunci când stai pe canapea si simti ca iti e frig, să-i transmiți prin voce* că ai vrea să pornească sistemul de incalzire. Ar fi grozav, nu?

*pentru comenzi vocale se folosește un asistent virtual Amazon Alexa, achiziționat separat.

Nu este un scenariu SF, ci o funcționalitate basic a termostatelor inteligente. Pare să fie o dotare esențială casei, prin prisma confortului pe care îl generează, dar poate avea și un impact major asupra finanțelor casei. Așadar, ce poate face un termostat inteligent pentru tine?

Cum funcționează termostatul inteligent?

Încălzirea casei constituie jumătate din factura pe utilități. Un termostat nu-ți optimizează doar confortul casei, ci îți reduce și cheltuielile cu consumul energiei.

Un termostat standard îți poate reduce costurile, punând în funcțiune sistemul de încălzire (sau răcire) atunci când programezi că vei fi acasă și scoțându-l din funcțiune atunci când îl programezi (manual) că vei fi plecat.

Spre deosebire de un termostat standard pe care îl reglezi manual, un termostat smart are abilitatea de a învăța ”tiparele” casei și de a ajusta încălzirea sau răcirea atunci când casa are locatari sau când urmează să aibă.

Un termostat inteligent îți permite să faci setări de temperatură automate și programabile pe baza programului tău zilnic, în funcție de condițiile meteo și nevoile tale de încălzire și răcire.

De asemenea, merge și mai departe de a stabili un program de funcționare pentru fiecare zi din săptămână sau oră din zi.

Îți permite un control al casei de la distanță și poate fi integrat cu diverse sisteme cum ar fi:

– Încălzirea prin radiatoare (controlând încălzirea din fiecare încăpere)
– Control al centralei pe nivele de temperatură
– Încălzirea prin pardoseală pe mai multe nivele de confort
– Încălzire electrică

Îl poți conecta, de asemenea, la o varietate de alte dispozitive – prize inteligente, senzori de ușă și fereastră, butoane inteligente, senzori de inundație, senzori de fum, etc.

Beneficiile extra ale unui termostat inteligent sunt rapoarte săptămânale și lunare privind consumul de energie, precum și controlul de la distanță a sistemelor de încălzire și răcire din casă.

Termostatul Quantum de la Salus Controls România este un termostat inteligent performant de ultimă generație, cu un design modern și o grosime de doar 10 mm.

Sunt disponibile în două variante – wireless (cu acumulator reincarcabil) și cu fir (pentru doză, cu alimentare la 230V). Ele trebuie conectate la sistemul Smart Home (printr-un gateway UGE600), pentru a comunica cu restul dispozitivelor din casă.

Intră pe saluscontrols.ro pentru a afla mai multe detalii.

Dacă ești posesorul unui card Blitz VIP ai pachete preferențiale și o reducere de 20% la achiziția de termostate clasice și sisteme de automatizare de tip Smart Home.


20 noiembrie 2020

08:45:04