firmă mutări Mutantii Oradea

Te muți singur sau angajezi o firmă de mutări?

23 februarie 2022

10:23:42

Te muți și nu știi dacă să te aventurezi cu mutatul de unul singur sau să angajezi o firmă de mutări?

Înainte de a lua această decizie, imaginează-ți întregul proces și toate problemele cu care te poți confrunta dacă te muți de unul singur. Ce presupune să te muți pe cont propriu? În mare să-ți împachetezi toate lucrurile, să le încarci în propria ta mașină sau camion închiriat apoi să descarci totul la destinație. Singurul avantaj este că nu plătești, dar trebuie ”să faci cinste” oricum prietenilor, asta dacă ai noroc să nu aibă toți treburi importante ce nu pot fi amânate pentru alte dăți.

Dacă te poți muta pe o perioadă mai lungă de timp și distanțele sunt mai scurte, atunci pare fezabil, în 2-3 ore după serviciu cu 1-2 amici poți să muți în câteva runde câteva cutii cu lucruri personale și mobilierul ușor. Cum procedezi însă cu mobilierul greu – aragaz, frigider, canapea?

O mutare presupune să muncești mai mult decât dacă ai angaja pe cineva, și poate să dureze mai mult de o singură zi. Uite câteva întrebări care te pot ajuta să te decizi dacă o faci pe cont propriu sau îi lași totuși pe profesioniști să facă treaba în locul tău.

1. Cât de multe și cât de grele sunt obiectele de cărat?

Dacă ai de mutat câteva polițe sau două sacoșe de cărți, e mai simplu să o faci pe cont propriu. Dar de regulă casele în care locuim au ajuns să fie aglomerate cu foarte multe lucruri. Pe puțin se adună vreo opt saci de cărți, trei cutii cu jucării, și cel mai probabil peste două cutii mari cu încălțăminte și lista continuă.

Chiar și după un inventar riguros și o debarasare ”ca la carte”, tot vei constata că ai un volum mult prea mare de lucruri de împachetat, încărcat, transportat, descărcat, urcat la etaj, așezat pe poziții. Să angajezi o firmă de mutări care să preia tot greul pare să fie cel mai firesc și logic lucru.

2. Muți obiecte grele sau fragile?

Muți mobilier clasic sau de valoare pe care nu vrei să-l deteriorezi la transport? Ai de mutat piese de mobilier voluminos sau masiv – dulapuri, canapele, combine frigorifice, biblioteci masive sau piane care cântăresc peste 200 de kg? Ce măsuri de siguranță vei lua pentru a preveni zgârieturile, pereții răzuiți, vasele sparte sau gresia ciobită la căzături de impact?

O cutie de carton grea se poate rupe sub propria greutate, și orice se află în interior se poate sparge sau deforma. Unele piese de mobilier grele pot fi scapate sau manipulate neglijent și asta poate duce, de asemenea, la deteriorarea lor.

Piesele de mobilier necesită dezasamblare și asamblare la locul mutării? Ai cum să muți o canapea fără să o demontezi? Sau holul mai îngust sau cu coturi, din noua locație ridică niște dificultăți de relocare? O firmă de mutări îți poate oferi garanții și asigurări împotriva daunelor și siguranța transportării.

3. Cât timp ai la dispoziție?

Timpul este deosebit de important într-o mutare. În cazul unei firme, o relocare poate pune în dificultate reluarea activității, iar în cazul mutării dintr-o chirie la casa ta nouă – timpul poate însemna o chirie plătită în plus. Deci e important să se întâmple într-un timp foarte scurt, de preferat într-o după amiază.

În mod normal, pe cont propriu o mutare îți poate lua aproximativ 3 săptămâni și ai nevoie de toți atâția prieteni care au și ei la rândul lor timp disponibil. Dacă nu poți face rost de atâția prieteni, atunci ai oricând opțiunea de a apela la o echipă care să vină să te ajute cu mutatul în ziua și în intervalul orar în care vrei să te muți, astfel încât totul să se întâmple în câteva ore!

Pentru situațiile în care ai de mutat mobilier greu, special, care necesită demontări și remontări, te muți la o distanță mai mare sau ai puțin timp la dispoziție și ai altele mai importante de făcut, apelează cu încredere la Mutanții, partenerul nostru Blitz VIP.

Mutanții au o experiență de peste 14 ani în mutări interne, dar și internaționale, și și-au extins business-ul și în Oradea, unde există deja foarte mulți clienți mulțumiți de servicii profesioniste ale specialiștilor în mutări.

Dacă ești posesor de card Blitz VIP, te poți bucura de mutarea în noua ta casă cu absolut toate lucrurile bine puse la punct și o reducere de 10% la serviciile firmei de mutări Mutanții!

Contactează-i astăzi pe Mutanții, vremurile cand îți adunai prietenii pentru a muta mobilă au trecut. Mutanții îți poate asigura o mutare de zile mari, în cel mai scurt timp posibil.

 

 


23 februarie 2022

10:23:42