Recapătă-ți Vederea Clară cu QVision

9 martie 2021

08:48:34

Lent și sigur simți cum ți se pune o ceață pe ochi care îți fură puțin câte puțin, în fiecare zi, din tot ce părea clar și simplu ieri sau acum câțiva ani. Subtitrările la televizor devin neclare, culorile se estompează, iar lucrurile din depărtare nu mai au un contur bine definit.

Te gândești că poate e timpul să-ți faci niște ochelari cu dioptrii mai mari, dar degeaba, schimbarea nu te mai ajută. Te freci la ochi, în speranța că vei vedea puțin mai clar, dar lucrurile rămân în ceață.

Cataracta este una din cele mai frecvente afecțiuni degenerative oftalmologice. Aceasta boală afectează zeci de milioane de oameni din întreaga lume. Specialiștii în sănătate oculară de la clinica QVision din Cluj ne-au transmis mai multe informații despre această afecțiune și cum o poți trata.

Ce este Cataracta?

Mecanismul fiziologic al cataractei constă în depunerea unei pelicule fine și opace pe cristalin, încețoșând astfel vederea. Cataracta este cauzată prin urmare de opacifierea cristalinului, și doar netratată poate duce la orbire.

Cataracta, în majoritatea cazurilor, apare la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, exista însă și cazuri de cataractă juvenilă și cataracta congenitală înnăscută, ambele fiind foarte rare. Moștenirea genetică poate juca un rol important în apariția cataractei.

Poate fi prevenită sau tratată?

În prezent, nu există un tratament care sa amelioreze sau să prevină cataracta. Așadar, cataracta poate fi îndepărtată doar pe cale chirurgicala.

Este recomandată operația de cataracta atunci când gradul de afectare a vederii nu îți mai permite să desfășori activități zilnice în condiții normale.

Operația de cataracta se realizează printr-o tehnica numită facoemulsificare cu ultrasunete. Cristalinul matifiat este îndepărtat și este înlocuit cu unul artificial, care va rămâne clar pentru totdeauna.

Înainte de efectuarea operației se efectuează o serie de analize: tomografii, teste, biometrii etc. Este, de asemenea, importantă respectarea cu strictețe a tratamentului și tuturor indicațiilor post operatorii.

Cum vei vedea după operație?

Cea mai importantă întrebare pentru un pacient operat de cataractă este cum va vedea după operație?

Vederea va fi mai clară chiar din a doua zi după intervenție, iar acesta se va îmbunătăți treptat, odată ce creierul învață să interpreteze imaginile primite prin nervul optic.

În cazul în care pacientul se operează la ambii ochi, la un interval de timp scurt, îmbunătățirea vederii este și mai accentuată, imaginile devin mai clare, pacientul vede la distanță, distinge detalii, nu îl deranjează lumina, nici cea artificială și nici cea naturală.

În plus, cu aceeași operație, se pot corecta astigmatismul și miopia. Un cristalin multifocal, de exemplu, îți poate compensa și nevoia de a mai purta ochelari, astfel încât după operație vei putea vedea clar de la orice distanță.

Costurile Operației de Cataractă

Costurile operației, în funcție de tipul de cristalin implantat poate fi de la 2.500 de lei la 6.500 de lei, per ochi. Solicitați o programare pentru o consultație inițială pentru toate detaliile legate de operație și costuri.

Însă dacă ești posesorul unui card BlitzVIP ai un discount de 10% la intervențiile chirurgicale și oftalmologice la clinica QVision.

În plus, Clinica QVision are contract cu casa de asigurări și persoanele cu venituri mai mici pot beneficia de aceleași servicii la standarde internaționale cu bilet de trimitere de la medicul de familie.


9 martie 2021

08:48:34