Puterea luminii în stomatologie – DentoCalm

9 mai 2019

09:04:37

Adio freze zgomotoase, adio durere asociată tratamentului stomatologic. Sună bine, nu? Și nu e o glumă. Se pare că un nou concept de tratament stomatologic ne cucerește pe tot mai mulți dintre noi. De ce am mai folosi freze dacă lumina laserului face același lucru și încă mult mai bine?

O gamă largă de afecțiuni dentare parodontale, dermatologice și chirurgicale sunt tratate astăzi cu ajutorul laserului. Combinarea diferitelor lungimi de undă ne oferă posibilitatea de a lucra cu laserul atât pe țesut moale – tegumente și mucoase – cât și pe țesut dur, cum ar fi dintele sau osul.

Pentru stomatologie laserul este o etapă ce vine cu foarte multe avantaje. Pacienți mai relaxați și mai sănătoși – poate așa se caracterizează această nouă etapă.

Cunoaștem cu toții anxietatea pacienților asociată cu tratamentul stomatologic, datorită frezelor, durerii și injecțiilor pentru anestezie. Toate acestea sunt eliminate în mare parte utilizând lungimile de undă ale Er:YAG și Nd:Yag, cele două lungimi de undă care folosite adecvat pot prepara cavități carioase, pot stopa boala parodontală, pot dezinfecta canalele dentare în endodontie, pot pregăti osul în vederea înserării unui împlânt și multe altele. Și toate acestea fără bisturiu, fără sângerare și mai ales fără durere.

Cu chirurgia laser, perioadele de tratament și perioadele de vindecare postoperatorii sunt mult mai scurte. În chirurgia țesuturilor moi, șuturile sunt rareori necesare, iar cu efectul de dezinfecție simultan al laserului, vindecarea este mai rapidă, cu mai puține complicații postoperatorii.

În cadrul clinicii Dentocalm, medici instruiți și foarte bine pregătiți în utilizarea laserului de ultima generație Fotona LightWalker vă pot oferi servicii profesionale, într-o ambianță prietenoasă și relaxantă.

 


9 mai 2019

09:04:37