dentocalm preventie

Profilaxia bolilor dentare: prevină ca să nu tratezi cu Dentocalm

30 august 2021

14:15:04

Durerea de dinți și de măsele este cea mai rea dintre toate! Poate ți s-a povestit sau ai aflat pe propria piele cum e să te trezești în toiul nopții cu o astfel de durere cumplită. Sănătatea dentară prin urmare, nu înseamnă doar un zâmbet frumos, ci sănătatea întregului tău organism.

Problema cu afecțiunile dentare este că atunci când nu intervii prompt, se pot înrăutăți până la durere insuportabilă. În plus, problemele dentare minore pot favoriza o mulțime de boli  –  de la carii și complicatiile ei, la gingivite și boală parodontală la așa numitele boli de focar – sinuzite, glomerulonefrite, endocardite bacteriană și chiar infarct.

Cercetări recente au demonstrat că infecțiile gurii pot afecta organele majore – o igienă precară dentară îți poate cauza probleme digestive și chiar cardiace.

Așadar este foarte important să consulți un medic stomatolog pentru a identifica afectiunile dentare într-un stadiu incipient. Asta deoarece e mult mai indicat să previi decât să tratezi. Rezolvi mult mai rapid și cu minimum de efort financiar probleme dentare atunci când sunt minore.

Serviciile medicale de profilaxie

Ceea ce ne poate ajuta cel mai mult în această direcție este profilaxia problemelor dentare, care constă într-un set de proceduri de igienizare – detartraj, periaj profesional, fluorizare si sigilare a șanțurilor gingivale, care au ca scop prevenirea apariției bolilor dentare.

La Dentocalm, partenerul nostru Blitz VIP, ai un pachet complet de servicii stomatologice de profilaxie. Serviciile de profilaxie pe care le oferă clinica Dentocalm sunt:

  • Relevarea plăcii bacteriene cu revelator de placă

Placa bacteriană este inamicul numărul unu al sănătății orale. Îndepărtarea corectă și constantă a plăcii bacteriene este scopul pentru care folosim periuța dentară, apa de gură, ața dentară –  adică să prevenim bolile plăcii bacteriene – caria dentară și boala parodontală.

Revelatorii de placă bacteriană sunt anumite substanțe care au capacitatea să coloreze exclusiv placa în locurile în care aceasta rămâne neîndepărtată, în urma operațiilor de igienizare, fără a colora și restul structurilor intraorale.

Folosirea acestor revelatori de placă după efectuarea igienei orale (adică după periaj și utilizarea aței dentare) constituie modul ideal prin care putem verifica dacă am efectuat o curățare corectă sau nu.

  • Detartraj profesional cu ultrasunete 

Tartrul dentar este o formațiune dură care se atașează la nivelul joncțiunii gingivale prin mineralizarea plăcii bacteriene. Pe langa faptul că este inestetic, inflamează gingia ducând la sângerări gingivale. Tartrul dentar este unul dintre factorii favorizanți în apariția bolii parodontale.

La 4-6 luni de la depunere, tartrul atinge un nivel maxim de acumulare, de aceea se recomandă îndepărtarea lui printr-o igienizare la fiecare 6 luni. Detartrajul dentar se realizează cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete care îndepărtează tartrul.

  • Periaj profesional

Periajul dentar se realizează după fiecare detartraj și are rolul de a netezi suprafețele dentare și de a elimina eventuale pete si colorații.

Pastele de lustruit conțin particule fine de carbonat de calciu, carbonat de magneziu, săruri de fluor, fluorură de staniu cu efect desensibilizant dentinar.

  • Air-Flow

Detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional sunt completate de folosirea aparatului de AIR-FLOW (aer abraziv sub presiune), care antrenează particulele reziduale într-un flux de aer sub presiune prin care se curăță uniform suprafața dentară.

  • Fluorizare

Fluorizarea se face la finalul vizitei și constă în aplicarea fluorului pe suprafața dinților, pentru a întări smalțul și a preveni apariția cariilor dentale.

  • Sigilarea șanțurilor și fosetelor.

Sigilarea s-a dovedit a fi eficientă în prevenirea cariilor, deoarece materialul umple zonele susceptibile în mod etanș și astfel microorganismele patogene nu mai au acces la zonele cu predispoziție maximă de dezvoltare a cariilor.

Alege Servicii de Profilaxie de Calitate

Clinica Dentocalm oferă toate tratamentele necesare – de la profilaxie până la implantologie. De asemenea, clinica este dotată cu aparatură și tehnologie de ultimă generație pentru vindecarea și refacerea mai rapidă a țesuturilor și tehnologii de înaltă precizie care asigură rezultate de cea mai bună calitate.

Fă-ți o programare acum și bucură-te de serviciile profesioniste de la Dentocalm și în plus de o serie de discounturi, dacă ești posesorul unui card Blitz VIP:

  • 100% la consultația inițială și periodică
  • 100% la planul de tratament
  • 20% la detartraj si periaj airflow

30 august 2021

14:15:04