sigilari dentare paris dental clinic

Prevenția cariei la copii prin sigilarea dentară la Paris Dental Clinic

22 decembrie 2021

10:49:46

Sigilarea dentară este o măsură de prevenție a cariei dinților recomandată în special copiilor, adolescenților și de ce nu, adulților care prezintă risc de cariere a dinților. Sigilările dentare sunt un tratament modern de prevenție a cariilor dentare la copii, ce poate fi realizat atât pe dinții temporari, cât și pe cei permanenți ai copilului, complet lipsit de riscuri, durere sau disconfort, dar care aduce doar beneficii pe termen lung.

Beneficiile sigilării dentare

Sigilarea dinților acționează ca un scut protector, și se realizează cu o soluție care nu provoacă niciun fel de disconfort în cavitatea bucală și care blochează depunerea alimentelor și a bacteriilor.

Studiile realizate de Asociația Americană de Stomatologie arată că riscul de apariție a unor noi carii pe molarii permanenți sigilați scade cu până la 80%.

Prin urmare, siligarea este o procedură sigură și eficientă, atât pe dinții temporari, cât și pe cei permanenți, asigurând o protecție pentru o perioadă lungă de timp. Ne spun mai multe despre această procedură insuficient promovată, dar cu beneficii reale pentru dantura în formare a copiilor, medicii specialiști de la Paris Dental Clinic din municipiul Cluj.

Iată care sunt recomandările medicilor

O sigilare dentară corectă poate rezista până la câțiva ani, dacă se respectă o igienă corectă. Sigilarea dentară este o lucrare simplă, nedureroasă, și eficientă realizată cu scopul de a păstra dantura sănătoasă a copiilor. Este realizată de medicul pedodont în 4 pași:

PASUL 1 : Igienizarea și periajul profesional

Prima dată sunt igienizate suprafețele dentare pe care se va aplica ulterior soluția de sigilat. Medicul stomatolog va peria suprafața dintelui cu o pastă specială pentru a îndepărta resturile depuse pe dinți. Procedeul este nedureros, iar copilul simte doar un gust mentolat.

PASUL 2: Aplicarea unei soluții care sporește aderența

Se aplică apoi o soluție complet inofensivă, care este un demineralizant ce permite o mai bună aderență a materialului de sigilat. Se aplica cu o pensulă specială și se menține pe suprafața dintelui pentru aproximativ 10 secunde. Apoi soluția este aspirata, iar suprafața dintelui este spălată abundent cu apa, din nou fără disconfort sau durere.

PASUL 3: Aplicarea sigiliului dentar

După curățarea suprafeței, se aplică o soluție care are consistență lichidă pentru a putea pătrunde bine în toate cavitățile. Sigiliul dentar se aplică preponderent în șanțurile și fosetele suprafeței de contact a dintelui, dar poate să continuie și pe laterale, dacă este necesar. Sigiliul dentar are o culoare ușor mai deschisă decât culoarea naturală a dintelui, pentru a putea fi observată ușor prezența sau lipsa acestuia.

Pasul 4: Verificarea sigiliului dentar

Medicul verifică dacă stratul de soluție aplicată nu este prea mare și dacă soluția a ajuns în toate șanțurile. De asemenea, este important ca sigilările să fie ținute sub observație la intervale regulate de timp. Medicul va stabili dacă sigiliul este intact sau dacă mai este necesară adăugarea de material sau dimpotrivă acesta trebuie îndepărtat.

Riscurile sigilării

Dacă în cazul altor proceduri stomatologice vorbim despre avantaje și dezavantaje, în cazul sigilărilor dentare vorbim doar de avantaje!

Sigilarea este o procedură extrem de simplă și non-invazivă, prin care dintele copilului este ferit de caria dentară pentru o perioada lungă de timp. La intervale regulate de timp, se verifică sigiliile, iar procedeul poate fi repetat fără niciun fel de probleme pentru copil.

Modul în care se aplică este complet lipsit de disconfort sau durere, iar pe termen lung aduce doar beneficii.

La Paris Dental Clinic sigilarea dentară are un tarif de 100 de lei per dinte! Fă o programare acum și oferă-i copilului tău o dantură fără carii, la Paris Dental Clinic, localizată chiar pe strada Paris, nr.23, strada care a și influențat denumirea clinicii.

În plus ai o serie de discounturi, dacă ești posesorul unui card Blitz VIP:

100% discount pentru consultatie,instructaj de periaj
50% discount pentru pachete de igienizare (detartraj, periaj profesional, airflow )
25% discount pentru albire dentara
15% discount pentru fațete dentare
10% discount pentru inserare implanturi

 


22 decembrie 2021

10:49:46