Ești entuziasmat de faptul că te muți în noua ta casă? Pe cât de fericit poate fi momentul mutării în noua ta casă, pe atât de neplăcut poate fi mutatul din vechea ta casă. Așadar trage aer în piept și planifică-ți mutarea din timp!
Pentru o mutare cu cât mai puțin stres posibil, și pentru a nu intra în criză de timp, este bine să urmezi câteva reguli generale, de bun simț, cum ar fi:
– Începe cu minim 2 săptămâni înainte. Nu aștepta până cu 2 zile înainte de mutare, ca să începi să sortezi sau să împachetezi lucruri în saci și cutii. Dacă ai chemat o firmă de mutări să se ocupe de cutii și pachete la o anumită dată și oră, vei avea neplăcuta surpriză de a fi luat prin surprindere. Și nu vrei pentru nimic în lume să ai încă o ultimă debara plină de lucruri sau zeci de mici mărunțișuri, cu care încă nu știi ce faci, în balcon.
– Sortează lucrurile pe categorii. În al doilea rând, ca să ai totul sub control și haosul să nu pună stăpânire pe viața ta în următoarele 3-4 săptămâni, sortează totul pe categorii – pune cărțile la cărți, hainele la haine și cratițele la ”de-ale bucătăriei”.
– Ia în calcul greutatea obiectelor pe care le împachetezi. Nu vrei ca în timpul manipulării să-ți curgă lucruri prin cutii sigilate necorespunzător, sau să se rupă de la greutatea încărcăturii.
În cazul în care ai de împachetat o bibliotecă generoasă, înainte de asta – sortează cărțile. Poate nu le vrei pe toate în noua casă. Există firme de anticariat care ți le pot ridica de acasă, chiar a doua zi după ce le contactezi, desigur pentru sume modice. Sau le poți dona bibliotecilor din vecinătate sau oferă-le spre donații în grupuri de reciclare din orașul tău.
Alte reguli de care să ții cont când împachetezi cărți atunci când te muți sunt următoarele:
1. Înainte de a cumpăra cutii pentru mutat cărți, fă un inventar estimativ al cărților pe care vrei să le păstrezi. Alege cutii mici, cu o capacitate de maxim 42 de litri sau mai mici. Cărțile sunt grele, și chiar dacă rezistă la greutatea cărților, pot rupe spatele celor care le cară.
2. Așează-le în cutii, una peste alta în poziție orizontală, așa cum le pui pe masă, formând coloane. La bază pune cărțile mai groase și mai voluminoase, cotor peste cotor, astfel încât să se sprijine reciproc.
3. Umple spațiile goale cu cărți cu coperți necartonate, sau umple spațiile goale cu prosoape sau hârtie mototolită sau folie cu bule, ca să eviți mișcarea cărților în timpul transportului în interiorul cutiei.
4. Etichetează cutiile – pune pe fiecare cutie câte o etichetă cu categoria de cărți din interior, după cum le-ai organizat pe autori, titluri, edituri sau subiecte (culinare, parenting, psihologie, business sau cărți de copii, etc).
5. Sigilează bine cutiile – pentru fundul cutiei folosește 3 fâșii de bandă adezivă – una pe centru și două pentru laterale. Deasupra cutiei sunt suficiente două benzi – una peste cealaltă în cruce.
Dacă apelezi la o firmă de mutări ca Mutanții, ei îți pot împacheta lucrurile personale, într-un mod eficient și sigur. Firma îți poate pune la dispoziție, la cerere, materiale de ambalare – cutii de diverse mărimi, frânghie, huse de protecție, bandă adezivă, scoci, și personal care să împacheteze lucrurile pentru tine.
În plus, dacă ești posesor de card Blitz VIP, te poți bucura de mutarea în noua ta locație cu absolut toate lucrurile bine puse la punct și o reducere de 10% la serviciile de mutări și transport cu Mutanții!
18 martie 2022
08:12:17