mocheta diego

Mocheta sau Parchet? Alege pardoseala potrivită pentru sentimentul de Acasă! 

24 noiembrie 2021

10:57:35

Cum devine o casă din pereți și pardoseală reci acel loc căreia îi spui ”acasă”?

Adaugându-i căldură și confort. O pardoseală trebuie sa ofere confort termic, dar și un design echilibrat cu restul casei, în ton cu stilul care îți definește casa. Pentru pardosele ai câteva opțiuni, două dintre cele mai populare fiind mocheta și parchetul.  Așadar ce alegi – parchet sau mochetă?

Mochetă moale sau mochetă rezistentă la trafic?

La achiziționarea pardoselei, ia în considerare mai mulți factori,  începând  cu  aspecte  ce țin de sănătate  și  siguranță până  la  durabilitate,  întreținere  și sustenabilitate.

Un prim factor este confortul. Pentru confort sporit al picioarelor atunci când cobori dimineața din pat, mocheta este alegerea cea mai potrivită. Spre deosebire de pardoselile reci și tari – parchet sau gresie, mocheta oferă un confort termic ridicat de apreciat mai ales în diminețile reci de iarnă.

Un alt argument este atingerea fină a mochetei soft – o desfătare pentru picioare. În plus, mocheta absoarbe o cantitate mare de sunete, așadar dacă vecinii tăi se plâng frecvent de zgomote din apartamentul tău, mocheta te va ajuta să ajungi la pace cu ei.

Dezavantajul unei mochete este întreținerea ei, dar ar trebui să te liniștească faptul că există o mulțime de metode de igienizare. Petele pot fi mai vizibile și mai greu de curățat, așadar este important să investești de exemplu într-un aspirator profesional cu spălare cu injecție și extracție special pentru curățarea în profunzime a mochetei.

Un alt factor de luat în considerare este încălzirea prin pardoseală. Dacă ai optat pentru un astfel de sistem de încălzire trebuie să știi că doar unele mochete se pretează pentru încălzirea prin pardoseală cu apă caldă.

Sau poți alege o mochetă pentru trafic intens, aceasta fiind mai rezistentă în timp și mai ușor de curățat. Pentru camera de copii poți alege o mochetă pentru copii, mai ușor de aspirat. În plus o mochetă în culori vii și vesele, poate deveni locul de joacă preferat al copilului tău și al prietenilor săi.

Mocheta nu este recomandată persoanelor alergice la acarieni sau praf. Și e bine de știut că cel puțin o dată pe an, trebuie să apelezi la serviciile unei curățătorii profesionale, care curăță mochete cu aparate cu aburi.

Parchetul o soluție durabilă și rezistentă

Cealaltă opțiune pe care o ai este parchetul, care este o pardoseală durabilă, mult mai simplu de curățat decât mocheta. E soluția ideală pentru living, bucătărie și hol, fiind destul de versatil și potrivit în orice variantă clasică de design, minimalist sau modern.

Singura condiție e să fie curățat cu soluții speciale de curățat pardoselile din lemn.

Parchetul poate fi mai scump decât alte pardoselei – parchetul stratificat sau cel din lemn masiv fiind dublu sau triplu ca preț. Varianta mai ieftină este parchetul laminat care are însă o durată de viață mai mică.

Tu ce alegi?

La Diego găsești un sortiment bogat de mochete, pentru camere cu trafic mai redus sau intens, cu o înălțime scurtă, medie și înaltă a firelor, și mochete pretabile pentru încălzirea prin pardoseală, pornind de la 12,99 pe metru pătrat. De asemenea, găsești o varietate largă de parchet, pardoseală de vinil potrivită pentru spații umede, precum și parchet pretabil pentru încălzire prin pardoseală și pentru trafic intens, mediu și redus.

Nu uita, dacă ești posesor de card Blitz VIP, ai un discount de 10% în magazinele Diego, dar și alte tarife preferențiale la diverse produse și accesorii.

Mai mult de atât, în perioada 22-28 noiembrie 2021 Diego va desfășura săptămâna cu promoții sub denumirea de Black Friday Week. În noua promoție intră două categorii de produse:

COVOARE – covoare, traverse, covoare pentru bucătărie, preșuri, covoare pentru baie la care ai o reducere de:

  • 20% la toate produsele inclusiv cele promoționale și cele ieșite din colecție

La aceasta categorie, reducerile se cumulează, și pot ajunge la 60%!

PERDELE (perdele, draperii și cele confecționate, galerii, accesori) și TAPET:

  • 20% reducere la toate produsele din aceste categorii.

La aceste categorii, reducerile nu se cumulează.

 


24 noiembrie 2021

10:57:35