arme aiirsoft K-airsoft

Jucărie sau Armă? Replici Airsoft și Echipamentul de protecție

8 decembrie 2021

14:27:11

Poate ai văzut o armă replică la câte un puști teribilist, lăsat singur acasă de părinții care au uitat să încuie arma într-un seif cu cod, și te-ai întrebat dacă este o armă letală, sau dacă este într-adevăr o armă de jucărie, așa cum pretinde?

Armele airsoft nu sunt arme de jucărie, prin urmare necesită mult discernământ. Sunt arme din categoria armelor neletale, veritabile replici de pistoale, arme airsoft de asalt, sau replici de puști pentru lunetiști (tip sniper).

Află din acest articol ce sunt armele replici pe care le găsești pe piață. În funcție de mecanismul pe care se bazează, replicile se împart în trei categorii:

Replici electrice (AEG)

Replicile cu propulsie electrică au la bază un motor pus în mişcare de un acumulator. Sunt preferate pentru jocurile de airsoft datorită designului tactic, realist şi performanţelor de tragere pe semi şi foc automat. Sunt prevăzute cu ţevi interne de 6 mm şi sunt compatibile cu bile de 6 mm din material plastic cu greutate între 0.20 g și 0.50 g.

Tipuri de replici electrice: puşti de asalt tip M4, AK, G36, MP5, etc. dar şi pistoale electrice.

Replici pe bază de gaz (Green Gas şi CO2)

Replicile pe gaz sunt prevăzute cu un sistem simplu, propulsarea bilei se face pe baza presiunii gazului. Replicile pe gaz pot fi de două tipuri:

Pe Green Gas, funcţionează pe baza unui gaz special conceput pentru replicile de airsoft.
Pe bază de capsule CO2 (dioxid de carbon), de 12 g, care se inserează în încărcătorul replicilor. Acestea au presiune mai mare, imprimă o viteză mai mare replicilor.

Replicile pe gaz sunt potrivite pentru trageri la ţintă, tir sportiv, dar şi pentru jocul de airsoft, însă doar dacă se încadrează în regulamentul echipei.

Tipuri de replici: tip pistol, dar şi unele modele tip sniper, lansatoare de grenade.

Replici pe bază de arc (spring)

Replicile pe bază de arc sau manuale și funcţionează cu ajutorul unui mecanism simplu. Prin armare comprimi arcul şi îl decomprimi la acţionarea trăgaciului. Presiunea creată propulsează bila cu o anumită putere. Replicile se armează înainte de fiecare tragere.

Sunt preferate la jocurile de airsoft de cei care preferă rolul de sniper-lunetist, dar şi pentru exercițiile de trageri la ţintă.
Tipuri de replici: tip sniper, lunetişti, dar şi replici pistol.

Echipamentul de protecție

Pentru siguranța ta, dar și a coechipierilor tăi, ai nevoie de echipament de protecție care să-ți protejeze zonele sensibile, ochii în primul rând, fața și dantura, precum și corpul, care poate fi vătămat la impactul direct cu bilele. La o anumită distanță și viteză, bilele de cauciuc pot provoca leziuni și vânătăi.

  • Cei mai importanți sunt ochelari. Reprezintă un minim necesar ca să poți lua parte la un joc de airsoft sau la o simplă tragere la ţintă, deoarece este cea mai sensibilă parte a feţei.
  • Masca – cu design full face sau half face, reprezintă un accesoriu important, deoarece faţa şi dinţii sunt expuşi în jocurile de airsoft.
  • Îmbrăcăminte specială pentru a participa la jocurile de airsoft e nevoie de o ţinută care să fie în ton cu activitatea militară, dar să te şi protejeze.

Alte accesorii care te vor proteja la jocurile de airsoft sunt căști, mănuși, genunchiere, cotiere și veste tactice.

La K-Airsoft poți găsi replici 1:1 ale armelor reale, de tip airsoft, precum și echipamente de protectie: ochelari, manuși, ținute de camuflaj, cască, șepci, cagule și accesorii și piese de schimb&upgrade pentru replici, precum și consumabile: bile, gaz, capsule CO2, piese de vânătoare și camping și sisteme de comunicare.

Pentru a deține o astfel de armă ai nevoie de autorizație specială eliberată de organele de poliție. Și atenție, legea interzice afișarea acestor arme în locuri publice.

Astfel de arme pot fi transportate doar în cutii originale, sau huse destinate transportului, fără a fi încărcate cu muniție. Iar pentru a deține permis trebuie să ai minim 18 ani, și pe lângă un act de identitate, mai ai nevoie de cazier judiciar, consult medical amănunțit și test psihologic.

Jocurile în care armele airsoft sunt vedetă, sunt jocuri de echipă în care primează fair-play-ul și camaraderia, fiind jocuri cu mult dinamism, și care-ți permit să-ți antrenezi abilitățile fizice mentale, cum ar fi răbdarea și precizia, și să petreci și mult timp în aer liber, cu prietenii.

Blitz VIP îți răsplătește discernământul cu 10% discount la achizițiile de arme replici și echipament de proecție din magazinul K-airsoft!


8 decembrie 2021

14:27:11