Ghidul Perdelelor de la Diego: Cum știi de ce dimensiuni ai nevoie 

22 noiembrie 2021

10:59:05

Se poate ca în momentul în care decorezi casa, perdelele să nu fie una din prioritățile tale. Însă imediat ce vei scăpa de presiunea mobilării casei, perdelele și draperiile vor fi următoarea ta preocupare.

Și îți spunem și de ce. Perdelele sunt unul dintre cele mai importante obiecte din întreaga casa, deoarece “îmbracă” fiecare încăpere. Fără perdele ai senzația de casă goală.

Evident că nu le poți alege la întâmplare, iar elemente precum culoarea, materialul și lungimea conteaza extrem de mult. Tocmai de aceea am pregătit împreună cu partenerul nostru Blitz VIP Diego, magazinul unde găsești peste 300 de perdele în diferite stiluri, nuanțe și texturi, un scurt ghid despre cum să faci măsurătorile de care ai nevoie pentru a comanda perdele și draperii.

 Suportul perdelelor

Prima dată alege suportul. Aici ai următoarele opțiuni –  galerie sau șină cu șnur sau fără șnur de acționare. Galeriile au un puternic impact vizual, de aceea în alegerea lor trebuie să ții cont de mobilierul și pardoseala camerei, cât și de culoarea și textura perdelei sau draperiei. Ai ca opțiuni galeria din plastic sau metal înfoliat în plastic sau lemn masiv. Alege galerii ușoare dacă peretele pe care montezi perdelele nu au o rezistență prea mare.

Șina  este o soluție pentru perdele și draperii cu greutate medie, fixate din tavan sau tavan cu scafe. Este ușor de montat și au un mecanism de glisare silențioasă. Șinele pot avea opțional un șnur de acționare. Șnurul de acționare e cel care permite deschiderea perdelelor în lateral sau în ambele laterale ca la deschiderea scenică.

Un sistem de șine cu glisare îți permite să ai mai multe straturi de perdele – un strat care să filtreze delicat lumina zilei, un al doilea care să blocheze pătrunderea luminii, iar al treilea care să reducă nivelul sunetului propagat în încăpere.

Lungimea Suportului

Măsoară lățimea ferestrei și adaugă la această lățime distanța pe care vrei s-o ocupe perdeaua de-a parte și alta a geamurilor. De regulă, se lasă aproximativ 15-30 de cm pe fiecare parte. Sau ți-ai putea dori o perdea pe toată lățimea peretelui și atunci lățimea peretelui va fi lungimea suportului tău.

La Diego ai o multitudine de sisteme de șine, cu fixare în tavan, seturi galerii tip panel sau bară, precum și bare telescopice reglabile la dimensiunea geamului, în diverse nuanțe de la alb – argintiu – auriu la negru și nuc, și toate dimensiunile de la mic (până la 1 m), la extra-mare (peste 3,5 m).

Lungimea Perdelelor 

Așadar fixează-l mai întâi suportul de perete sau tavan, (s-ar putea să constați că nu îl poți fixa de perete), apoi vezi de unde va porni perdeaua.

Cum calculezi lungimea perdeleiAi putea să ai perdele cu trei lungimi diferite  – până la pervaz, până la podea și o lungime intermediară – între pervaz și podea. Măsoară perdeaua de la galerie sau șină până la:

  • – Doar pe lungimea ferestrei – lasă 1,25 cm între pervaz și tivul perdelei.
  • – Dacă îți dorești o perdea de sus până jos, lasă o distanță de 2,5 cm între perdea și podea ca să nu tărâști perdeaua pe jos.
  • – Lungimea intermediară – de regulă tivul perdelei este la 15 cm sub pervaz.

 Cum calculezi lățimea perdelei

Măsoară lungimea suportului pe care întinzi perdeaua și adaugă în funcție de cât de ample vrei să fie cutele. Dacă o vrei mai întinsă – înmulțește lungimea cu 1,5 și vei obține lățimea perdelei.

Pentru cute pline – înmulțește cu 2, pentru cute ample 2,5. Dacă ai 2 perdele, împarte distanța la 2 ca să obții lățimea fiecăreia.

La Diego ai cele mai recente trenduri în domeniu și peste 300 de modele de draperii și perdele, draperii care pot bloca până la 100% pătrunderea luminii și o gamă largă de perdele la metraj, precum și perdele gata confecționate la mărime.

Iar dacă ești posesorul unui card Blitz VIP ai un discount de 10% la toate produsele din magazinul Diego.


22 noiembrie 2021

10:59:05