Scurt ghid de cumpărare a becurilor cu LED

13 octombrie 2020

16:24:12

Tehnologia led, deși este cea mai nouă pe piață și nu foarte răspândită, este și cea mai avantajoasă. În România tehnologia LED este prezentă prin partenerul nostru EGLO – membru a Grupului EGLO-Austria, unul dintre cei mai mari producători de corpuri și surse de iluminat.

Fie că ești în căutarea unei lămpi perfect reglabile pentru lecturile tale din șezlong sau îți dorești o ambianță mai plăcută a casei, intimă seara și mai luminoasă în zilele înnorate, înainte de a pune în coș un nou set de becuri, trebuie să știi câteva lucruri esențiale despre soluțiile de iluminat. 

În primul rând, află că becurile cu led înlocuiesc treptat și sigur becurile clasice. Cele incandescente au fost interzise încă din 2013, iar cele fluorescente (economice) urmează să fie și ele interzise în următorii ani.  

La EGLO poți găsi soluții de iluminat inteligente cum ar fi becuri dimabile sau reglabile, becuri cu lumina caldă, neutră și rece, becuri cu led decorative sau în culori RBG sau becuri pentru uz domestic sau industrial, atât pentru interioare, cât și exterioare.

Dar hai să vedem de ce tehnologia LED este una câștigătoare.

Becurile cu led au în general o durată de viață îndelungată, de până la 50.000 de oreDacă ai ține aprins un bec timp de 10 ore pe zi, becul ar trebui schimbat aproximativ peste 13 ani. Acesta este primul aspect de care să ții cont atunci când te gândești la prețul de achiziție mai ridicat al becurilor cu led. 

Un alt aspect este consumul de energie mai redus în cazul becurilor cu led. 95% din energia produsă de un bec cu led este transformată în lumină, spre deosebire de becurile incandescente care pierd 90% din energie, degajând-o în atmosferă sub formă de căldură și radiații. 

Și nu în ultimul rând, becurile cu led sunt sigure în utilizare. Nu conțin substanțe chimice toxice care să pună sănătatea oamenilor în pericol, cum ar fi mercur și plumb sau halogen. Becurile cu led sunt rezistente la șocuri, căldură sau frig și sunt soluția perfectă atât pentru iluminatul interior, cât și pentru cel exterior.

Sper că te-am convins și că de acum înainte vei cumpăra doar becuri cu led, nu-i așa? 

Ai mai jos un scurt ghid de cumpărare a becurilor cu led.

Atunci când ești în căutarea Becului cu Led Perfect, iată 4 caracteristici majore la care să te uiți:

– Dimensiunea soclului

– Flux luminos – putere

– Culoarea luminii (temperatura de culoare)

– Becul inteligent

1. Dimensiunea Soclului

Atunci când alegi un bec, cel mai important criteriu este dimensiunea soclului și modul în care becul se poate racorda la sursa de energie electrică. Ține cont de acest criteriu când dorești să schimbi sau înlocuiești un tip de bec cu un altul.

La Eglo găsești următoarele tipuri de socluri: E27, E14, G4, G9 și GU10. 

2. Flux luminos 

Puterea becului calculată în lumeni este cantitatea de lumină emisă de bec în toate direcțiile. Becul cu led cu o putere de aproximativ 15 W, are o puterea echivalentă a unui bec incandescent de 90W – 120W și aproximativ 1.300 de lumeni. Sursele LED produc cea mai multă lumină dintr-un watt, ceea ce face ca becurile led să fie cele mai eficiente energetic. La Eglo găsești becuri cu o putere de la 3W la 42W. 

 

 

3. Tipul de Lumină. Bec cu lumină caldă sau rece? 

– becurile cu lumină caldă sunt potrivite în special pentru a crea o atmosfera mai intimă, transmițând o stare de liniște și de relaxare. Folosește lumină caldă în spațiile destinate relaxării și petrecerii timpului liber, cum ar fi dormitoare sau living. 

– becurile cu lumină rece sunt recomandate pentru activitățile intelectuale (scris, citit) și pentru acele momente in care ai nevoie sa funcționezi la capacitate maxima. Acest tip de lumină este recomandat pentru spațiile în care se desfășoară activitățile ce necesită un nivel de concentrare mai mare – bucătărie, baie, birou. Lumina rece nu obosește ochii și ajută la distingerea mai bună a detaliilor.

4. Ce este Becul Inteligent?

Un bec smart este este becul al cărui luminozitate de la strălucitor la obscur și intim poate fi reglat prin integrare cu Wi-Fi și control la distanță (telecomandă sau o priză specială) sau prin comandă vocală și senzori care detectează mișcarea.  

Becuri cu putere reglabilă sau dimabile înlocuiesc cu succes becurile incandescente și halogene. Un bec inteligent, care se stinge singur după ce ieși din cameră, te poate ajuta să faci economii importante la factura de curent, justificând din plin deci investiția inițială. 

Descoperă întreaga gamă de becuri cu led de la EGLO aici.  

 

 Prin intermediul cardului Blitz VIP beneficiezi de până la 20% discount: 

– Discount fix de 5% la orice achiziție.

– Discount de 15% la achizițiile de peste 3000 RON.

– Discount de 10% la achizițiile de peste 1500 RON.

– Discount fix de 20% la achizițiile de peste 6000 RON.

 


13 octombrie 2020

16:24:12