parametru fotografie de produs

Fotografia de Produs pentru Magazinul Tău Online de la Parametru

6 septembrie 2021

09:38:36

Prioritatea business-ului tău atunci când ai un magazin online este să-ți asiguri vânzările. Cum faci asta? Printr-o fotografie de produs de calitate. Pe fotografii de produs se bazează întregul tău business. Prin urmare, poți spune că până nu ai fotografii de calitate, nu ai un business viabil.

Asta deoarece există o reticență în rândul consumatorilor de a cumpăra produse pe care nu le-au văzut în realitate. Cei mai mulți văd produsele în magazinul online, dar de cumpărat vin să le cumpere în magazinul fizic. Se întâmplă asta din cauza nevoii naturale a oamenilor de a atinge produsului înainte de a-l achiziționa.

Cum poți să depășești acest obstacol serios din calea vânzărilor? Cu ajutorul fotografiilor de produs realizate profesionist.

Iată câteva motive să investești în imagini profesionale de produs. 

În primul rând, majoritatea clienților au dificultatea de a cumpăra un produs pe care nu l-au văzut în mărime naturală, nu i-au testat calitățile, nu au pus mâna pe produs, nu l-au văzut cu propriii ochi, nu l-au probat.

De asta e foarte important ca pe lângă descrierile cât mai detaliate ale produsului (dimensiuni, materiale, mod de întreținere, mod de instalare, beneficii, etc), să ai câteva fotografii de produs realizate pe un fundal alb care să-i scoată în evidență toate detaliile importante.

Cu fotografiile de calitate pui în evidență calitățile, respectiv calitatea produsului. Când clientul dă zoom pe poză, poate vedea toate detaliile de care este interesat, de la textură, la materiale și calitatea finisajelor. Oferi clientului o încredere mai mare în produs pentru că-l poate vizualiza în detaliu, din diverse unghiuri.

În cazul fotografiilor de articole vestimentare, de exemplu, fotografia trebuie să surprindă textura materialului și micile detalii din croiala piesei de vestimentație.

În al doilea rând, fotografiile tale sunt imaginea brandului tău și prima impresie pe care cumpărătorii o vor avea despre afacerea ta. Scopul unei poze de produs este să transmită calitatea produsului, și să poziționeze pozitiv produsul în mintea consumatorului.

Ai putea să te întrebi, de ce aceste imagini trebuie să fie realizate de un fotograf profesionist?

Lumini

Pentru imagini reușite ai nevoie de multă lumină naturală sau de o cameră cu ferestre mari pe unde să intre foarte multă lumină naturală. Ce poate face mai mult de atât un profesionist este să vină cu un panou reflectorizant care captează lumina și o transmite obiectului fotografiat pentru a estompa umbrele. Rezultatul este un produs bine pus în lumină, fără imperfecțiuni și fără umbre!

Fundal alb

În al doilea rând, ai nevoie de un fundal alb, care este un standard în fotografia de produs. Acest fundal mută accentul pe produs și exclude alte elemente de decor ce pot fi deranjante sau pot să distragă atenția. Pentru produsele mari un profesionist poate să vină la sesiunea de shooting cu un fundal foto din carton, pânză sau PVC.

Recuzită

În al treilea rând, unele produse pot avea nevoie un minim decor, atent regizat. Pentru asta ai nevoie de o întreagă recuzită cu mici elemente de decor care să pună în evidență produsul vedetă.

De exemplu, pentru torturi elementele de decor pot fi: o placă din lemn natural, ingredientele din care a fost preparat tortul (ouă, zahăr, făină, ciocolată), sau decorațiuni ca flori uscate, boabe de cafea, sau ustensile care să sugereze consumul – tacâmuri, o linguriță cu care să te înfrupți din tort sau o ceașcă de cafea. Totul ține de imaginația și creativitatea celui care realizează fotografia.

Celelalte elemente importante ale unei fotografii reușite sunt trepiedul care ajută la stabilizarea imaginii, un aparat profesionist (altul decât un telefon smartphone), și desigur fotograful care are cunoștinte tehnice despre cum să obțină fotografii de cea mai bună calitate la o rezoluție înaltă.

Cantitatea de creativitate și cunoștințele profesionale în realizare a unei fotografii profesioniste se văd începând cu pagina principală a site-ului. Mai ales pentru această pagină ai nevoie de profesioniști care să livreze fotografii de produs de o calitate cât mai ridicată.

Partenerii noștri de la Parametru, o agenție de advertising formată din tineri non-conformiști și creativi – fotografi, videografi și graficieni din Cluj, fac asta de câțiva ani buni și o fac foarte bine!

Vezi aici o galerie de imagini de produs realizate de experții în imagine de la Parametru. Colaborarea noastră cu Parametru a fost una foarte fructuoasă și ne-a adus multe vizualizări și contracte noi de colaborare! Rezultate au fost mai mult decât pozitive!

În plus, dacă ești posesorul unui card Blitz VIP ai o reducere substanțială de 30% la orice serviciu al agenției!

 


6 septembrie 2021

09:38:36