chiuveta compozit premium ceramics

De ce să alegi pentru bucătărie o chiuvetă din material compozit? 

16 iulie 2021

08:53:15

Chiuveta de compozit este ultimul trend în domeniul instalațiilor sanitare. Atrage ușor atenția datorită aspectului său elegant, este disponibilă într-o varietate de dimensiuni și culori, și, cel mai important, este extrem de durabilă. În cazul în care îți dorești o astfel de chiuvetă, află ce este acest material și care sunt avantajele lui pentru uzul în bucătărie.

O chiuvetă din material compozit este mai costisitoare, dar are un aspect atrăgător și poate fi ușor integrata într-o bucatarie modernă, la comandă, alături de electrocasnice moderne noi. Vezi mai jos care sunt beneficiile obiectelor sanitare din material compozit.

chiuveta compozit premium ceramics

Ce este materialul compozit?

Compozitul, după cum sugerează și numele, este un material compus dintr-un amestec de cel puțin două materiale, în cantități variabile. Ca regula generală, acestea sunt cuartul sau granitul piatră acrilică sau piatră naturală și rășina polimerică cu rol de adeziv.

  • Chiuveta din acril, adesea în combinatie cu fibră de sticlă sau poliester  este mai vulnerabilă la zgârieturi, din cauza materialelor mai fine din care este alcătuită, însă are un preț mai mic și un aspect atractiv, fiind disponibilă în diferite culori.
  • Chiuveta din cuart în combinație cu rășină polimerică asigură rezistența suprafeței la zgârieturi și pete, fiind o chiuveta extrem de durabilă, de asemenea, foarte rezistentă la căldură. O oală fierbinte nu-i va afecta aspectul.
  • O chiuvetă din granit, are în compoziția ei 80% granit, care este o piatră naturală cu duritate mare și 20% rășină acrilică, care îi dă rezistență ridicată, indiferent că e vorba de zgarieturi, pete sau un impact puternic.

Avantajele chiuvetei din material compozit

Un prim avantaj este rezistența la zgârieturi. Deoarece are în alcătuirea ei piatră naturală, chiuveta din compozit (cuarț sau granit) este foarte durabilă – obiectele ascuțite sau vasele voluminoase și grele aruncate în grabă în chiuvetă nu îi vor produce pagube la impact.

Al doilea atu este rezistența la căldură. Oalele și vasele extrem de fierbinți (până la 280 de grade Celsius!) nu vor afecta chiuveta de compozit, aceasta fiind proiectată să reziste la temperaturi înalte, de asemenea, la cicluri de îngheț-dezgheț.

În plus, chiuvetele din compozit sunt ușor de întreținut. Suprafața chiuvetei are o textură fină, adică neporoasă, ceea ce înseamnă rezistență mai mare la pete. Nu favorizează dezvoltarea bacteriilor și este ușor de curățat. După utilizare se șterge cu o cârpă curată și moale pentru a elimina petele care pot apărea din cauza apei dure.

Chiuvetele din compozit oferă un caracter personalizat bucătăriei, iar opțiunile de culoare sunt variate de la crem, maro, alb, la gri și negru, fiind așadar ideale pentru un proiect modern de amenajare.

Mai trebuie să știi că chiuvetele din granit de exemplu sunt grele. Cele mici pot cântări aproximativ 10 kg, iar cele mari până la 30 kg.

Chiar dacă prețul de achizitie este mai mare decat în cazul chiuvetei din oțel inoxidabil, datorită rezistenței ridicate la uzura timp îndelungat, chiuveta din compozit este o investiție rentabilă.

Vezi mai multe obiecte sanitare din material compozit și chiuvete din granit pe site-ul partenerului nostru Premium Ceramics, unde ai mai multe discount-uri cu cardul Blitz VIP:

  • – 100% discount consultanta (amenajari si design interior)
  • – 10% discount obiecte sanitare (exclus produsele din material compozit)
  • – 15% discount mese extensibile
  • – 20% discount panouri din materiale compozit
  • – 25% discount lavoare și cădițe de duș din compozit

 


16 iulie 2021

08:53:15