Cum te pot ajuta ochelarii de la Avantaj Optik să ameliorezi prezbitismul?

27 septembrie 2021

08:00:49

Dacă sesizezi că nu mai poți citi ușor caracterele mici, îți este mai greu să citești la apropiere și ai mari dificultăți în a focaliza obiectele din apropiere sau după lăsarea serii, într-o încăpere slab luminata ai probleme în a distinge formele obiectelor din apropiere… s-ar putea ca presbitismul să fi început să se instaleze.

Înainte de a intra în panică, află că prezbitismul nu este o boală, ci mai degrabă o condiție a ochilor persoanelor ce au depășit 40-50 de ani. Iar o formă prematură este să ai una din aceste semne sau pe toate împreună, înainte de 40 de ani.

Dacă nu-ți este familiar termenul, află că prezbitismul înseamnă pierderea elasticității cristalinului odată cu înaintarea în vârstă. La aceasta se poate adăuga pierderea puterii de contractare și relaxare a mușchilor ciliari ce controlează bombarea cristalinului.

Una din cauzele prezbitismului este alimentația precară. NUTRIȚIA joacă un rol foarte important în dezvoltarea, dar și rezolvarea problemelor de vedere, în special în cazul prezbitismului și astigmatismului.

O nutritie nesănătoasă, lipsită de vitamine și minerale, dar mai ales bogată în grăsimi, sare și zaharuri, duce la înrăutățirea vederii și chiar la pierderea elasticității cristalinului.

Prezbitismul poate fi diagnosticat la o examinare oftalmologică completă, ce include și testele optometrice de verificare a prezbitismului. Pentru corectarea acestei condiții medicale, medicii prescriu ochelari cu lentile bifocale, însă câteva acțiuni corective suplimentare te pot ajuta să îmbunătățești elasticitatea cristalinului.

Așadar, este indicat să adresezi cauzele care au dus la instalarea prezbitismului. Chiar și la o vârstă mai înaintată, îți poți îmbunătăți vederea natural, atât timp cât îți exersezi constant mușchii oculari.

1. fAi putea sa începi să-ți miști ochii mai des, pentru a întări, dar și pentru a relaxa mușchii oculari. Învață să-ți folosești în mod sănătos și eficient ochii. Și anume, să-ți antrenezi ochii și să-ți relaxezi atunci când îi simți obosiți.

3. Evită să rămâi cu privirea ațintită un timp mai îndelungat, în timp ce citești sau prevesti ceva la monitor, la televizor sau în cărți. Ia prin urmare pauze mai dese de la calculator.

Adoptă o alimentație sănătoasă bogată în vitamine și minerale. Dacă consumi mai multe fructe și legume, în special verdețuri, fii sigur că în timp asta va duce la îmbunătățirea vederii, pe lângă antrenamentul ochilor.

4. Exercițiile sunt complementare cu alimentația sănătoasă. Vederea se poate îmbunătăți doar prin exerciții, însă trebuie să ai grijă și de nutriția ta, pentru rezultate mai satisfăcătoare.

5. Și nu în ultimul rând, ochelarii cu lentile bifocale, prescriși de medic îți pot ameliora problemele de vedere la apropiere sau distanță.

Vino la Avantaj Optik pentru o consultație gratuită și prevenția și profilaxia oboselii oculare datorate prezbitismului. La Avantaj Optik găsești lentile de calitate ce îndeplinesc standardele europene: monofocale, progresive și bifocale.

De asemenea, ai lentile cu diverse tratamentele aplicate, printre care amintim:

 • Durificare cu Nano – Elemente,
 • Antireflex Superior (verde sau acromatic),
 • Tratament BlueProtect,
 • Tratament Super Hidrofobic,
 • Tratament Oleofobic,
 • Tratament Antistatic,
 • Tratament Fotocromatic,
 • PC Protect,
 • Filtru UV 400,
 • Colorare Clasic sau Fashion,
 • Solid sau Gradient.

În plus, cu un card Blitz VIP ai următoarele reduceri suplimentare:

 • 100% discount consultația;
 • 20% discount rame;
 • 20% discount doar pentru lentilele de ochelari;
 • 15% discount accesorii (toc, laveta, spray de curățat, șnur).

27 septembrie 2021

08:00:49