canapea habitat design

Cum să-ți alegi canapeaua perfectă după nevoile familiei tale la Habitat Design

12 octombrie 2021

06:52:07

Te-ai întrebat vreodată cum de rezistă canapelele perfect imaculate din sitcomul tău preferat la atâtea filmări? Ei bine, știm noi răspunsul – secretul stă în tapițeriile speciale rezistente la pete, umezeală, zgârieturi de animăluțe, sau sos de ketchup și gem de căpșune.

I-am întrebat pe partenerii noștri de la Habitat Design să ne spună cum fac mai exact ei cu canapelele deschise la culoare sau cum alegem noi o canapea care să dureze mult și bine de-a lungul timpului. Ne-am ales cu un întreg ghid de cumpărare pe pași.

canapea habitat Design

Așadar, iată-l Ghidul ”Cum să alegi o canapea în 3 pași”.

  • Ce nevoi trebuie să îndeplinească canapeaua?

Atunci când te decizi să cumperi o canapea trebuie să stabilești de la bun început modul în care o vei folosi:

  • – o vei folosi zilnic sau ocazional?
  • – vei folosi canapeaua doar pentru activități de zi sau ocazional și pentru dormit?
  • – regula casei este mâncatul doar la bucătărie sau se poate întâmpla ocazional și în fața televizorului?
  • – canapeaua va fi destinată timpului cu familie, petrecerilor cu pizza cu prietenii sau întâlnirilor de burlac la un vin târziu în noapte?

Alege modelul, respectiv dimensiunea canapelei în funcție de scopul pe care va trebui sa îl deserveasca, precum și de numărul de persoane care o vor utiliza simultan.

canapea habitat design

 

  • Ai suficient spațiu pentru canapeaua dorită?

Înainte de a plasa comanda, măsoară dimensiunile spațiului unde dorești să amplasezi canapeaua pe lungime și lățime. Dacă îți dorești o canapea extensibila sau colțar extensibil, măsoară și spațiul pentru extensie.

Ține cont și de celelalte piese de mobilier pe care le ai in camera, ca să te asiguri că vei avea suficient spațiu sa te miști în jurul canapelei.

  • Alege materialul canapelei

Mai ai un singur pas  – să personalizezi materialul care va imbraca canapeaua. Cel mai adesea acesta se alege pe baza considerentelor estetice, dar pot conta și alți factori – ușurința de întreținere, existența copiilor sau a animalelor de casă, tabieturile personale.

La Habitat Design ai, pe lângă o varietate largă de culori, 4 grupe de țesături și tapițerii din textile, imitație din piele și piele ecologică din care să alegi. Calitatea țesăturilor crește odată cu trecerea la o grupă succesivă, respectiv de la grupa I (standard) – II – III – la grupa a IV-a (superioară).

Dacă prima diferență o face grosimea textilului, simțită la atingerea sa, alte beneficii sunt oferite de proprietățile țesăturii: ușor de curățat și impermeabil.

Astfel, în prima grupă de țesături găsești materiale moi și dure la atingere,  non-inflamabile (care au trecut de testul cu țigara), și țesături rezistente la apă sau fricțiuni și uzură.

În grupa a două ai materiale din catifea, piele ecologică și materiale împletite și moi la atingere. Tot în grupa a doua găsești și țesăturile pet friendly, rezistente la pete, zgârieturi și umezeală.

Habitat Design îți pune la dispoziție peste 500 de texturi și culori de tapițerii, de la standard la calitate superioară, din care să alegi ce ți se potrivește pentru canapeaua, colțarul, fotoliul sau patul tapițat.

Canapelele de la Habitat Design sunt produse în Uniunea Europeană de producători de mobilier din Italia, Germania și Polonia. Montajul este realizat de către specialiștii magazinului, astfel încât să regăsești același standard de calitate și în serviciile de montaj.

Habitat Design este locul unde clasicul și modernul se întâlnesc într-o deplină armonie, în showroom-ul de pe Calea Turzii, nr. 223 C din Cluj Napoca. Un motiv să mergi neapărat la ei este că, având un card de reduceri Blitz VIP, ai un discount de 3% la toate articolele de mobilier din showroom.


12 octombrie 2021

06:52:07