Cum alegem temperatura de culoare pentru lămpi?

1 mai 2019

13:38:56

Temperatura de culoare a unei lămpi reprezintă un element important în momentul alegerii unui corp de iluminat. Specialiștii EGLO vă recomandă ce temperatură de culoare este potrivită pentru fiecare zonă de locuit.

Culoarea luminii unei lămpi descrie temperatura culorii. Unitatea de măsură este grad Kelvin (K). Indică dacă lampa emite lumină caldă sau rece. Aceste informații privind lumina sunt menționate pe fiecare ambalaj.

Temperatura de culoare a luminii trebuie aleasă în funcție de cameră. Astfel, pentru birouri este recomandată folosirea unei lumini albe, strălucitoare. Același tip de lumină ce se încadrează în intervalul de valori între 3300 și 5300 Kelvin poate fi folosită pentru iluminarea perfectă a bucătăriei.

În camera de zi, unde e zona de relaxare, precum și în dormitoare specialiștii EGLO recomandă folosirea luminii calde. Corpurile de iluminat cu lumină albă caldă din dormitor vor avea o valoare cuprindă între 2700 și 3300 Kelvin.

De asemenea, pentru spațiile întunecate sau pentru camerele de la subsol ideale sunt becurile LED cu valori Kelvin de 5300 . Acestea stimulează lumina zilei și dau fiecărui spațiu întunecos o atmosferă plăcută chiar și în lipsa ferestrelor.

Specialiștii EGLO vă recomandă să țineți cont de trei indicii atunci când vă doriți lumina perfectă pentru o anumită cameră: o culoare caldă de 3000 K pentru camera ta de zi și dormitor, o culoare neutră de 4000 K pentru biroul tău. Totul peste 5000 K este foarte aproape de lumina naturală a soarelui și se utilizează în camere fără ferestre.

EGLO – Gama Relax & Work – flexibil în toate privințele. Pentru situațiile în care într-o încăpere se impune să aveți lumină diferită, EGLO vă oferă cu un întrerupător de perete normal, controlezi lumina și poți comuta cu ușurință între culoarea albă caldă și cea albă neutră.


1 mai 2019

13:38:56