Cele mai bune ceaiuri Japoneze de la DEMMERS TEEHAUSE

5 aprilie 2019

08:31:56

De obicei suntem foarte curioși și nu am putut să nu ne uităm puțin peste ideile faine de pe site-ul celor de la DEMMERS TEEHAUSE.

Așa am descoperit acest articol din care am luat câteva idei și pentru tine.

Gyokuro (=bijuteria roua) este un ceai verde cultivat la umbră. Se spune ca este unul dintre cele mai bune ceaiuri verzi din lume. Gyokuro diferă de celălalt sortiment crescut la umbră, kabusecha (= ceai acoperit), în perioada de timp cât este supus creșterea finală în umbră. La prepararea infuziilor temperatura apei pentru Gyokuro nu trebuie să fie mai mare decât 50 – 60°C.

Tamaryokucha (=ceai spiralat) este un ceai verde japonez, produs în zona Kyushu, cunoscut și sub numele de guricha (ceai ondulat). Are un gust mai picant, cu un aftertastelung, pronunțat de migdale și o aromă profundă cu tonuri de citrice, iarbă și fructe de pădure. Infuzia are culoarea galbenă aurie. Ceaiul se infuzează cu apă de 70 °C timp de aproximativ 2 minute sau 80 °C timp de aproximativ 1 minut. Tamaryokucha oferă o infuzile  cu conținut de cafeină obișnuită pentru ceai verde și poate fi băut pe tot parcursul zilei.

Kukicha (=ceai crenguță), de asemenea cunoscut și sub numele de bōcha, este un amestec japonez din tulpini și pețioli de la planta Camellia sinensis. Kukicha are un gust unic si aromă distinctă printre ceaiuri. Kukicha are un gust cu nuanțe de alune, ușor dulce și cremos. Pentru a obține cele mai bune infuzii, kukicha se infuzează cu apă fierbinte între 70 °C și 80 °C, lăsând la infuzat mai puțin de un minut.

Matcha  (pronunțat mat.tșa) înseamnă ceai verde pulverizat fin. Ceremonia ceaiului japonez are în centru pregătirea, servirea și savurarea ceaiului matcha. Matcha este un ceai verde pudră de înaltă calitate, cultivat, recoltat și procesat prin metode unice. Frunzele pentru matcha se păstrează în camere frigorifice și se scot la nevoie cantități exacte pentru pisare. Astfel ceaiul este ferit de procese de oxidare prin care ar pierde din culoare și din valoarea nutritivă.

Mai multe detalii descoperiți aici!


5 aprilie 2019

08:31:56