body bible spa

Cea mai importantă zi din săptămână – ziua în care mergi la Body Bible

8 noiembrie 2021

11:57:17

Pentru omul modern, grăbit și stresat, centrele SPA, care au fost proiectate încă din antichitate să ofere experiențe de relaxare, întremare și fortifiere, sunt o adevărată binecuvântare.

Asta deoarece, un centru SPA pune în acțiune energiile și forța elementelor:

  • de purificare și detoxifiere ale apei,
  • de detensionare prin atingeri calde și ferme ale masajului și
  • de energizare ale exercițiilor fizice.

Dacă îți dorești o experiență SPA completă, iată ce pot face pentru tine toate aceste forțe vindecătoare puse la un loc într-o zi de SPA de 5-6 ore pe care noi ți le recomandăm la Body Bible SPA.

Așadar, apa e primul loc de imersie în experiența SPA. Apa are un efect de curățare și de întremare fizică și emoțională. Extern prin băi, înot și duș. Intern prin hidratare.

Apa – vindecare și purificare

Recomandăm un duș în prealabil, apoi înotul în piscină, care este locul ideal pentru relaxare și refacere. Înotul poate fi joacă și distracție, dar atunci când este practicat cu regularitate are beneficii importante asupra dezvoltării și comportamentului atât în plan fizic, cât și în cel psihic, la cei mici, dar și cei mari.

Pentru copii, în plan psihic, înotul îi ajută să se relaxăm, și să aibă o mai mare încredere în ei înșiși, învățând să ne simtă în siguranță atunci când sunt în apă. În plan fizic le întărește sistemului imunitar și  le crește rezistența fizică. În plus, le diminuează lipsa poftei de mâncare și rezistența la somn în doar câteva ore de practică.

Pentru adulți, practicat cu regularitate, înotul creşte mobilitatea şi rezistenţa organismului la efort. Muşchii şi articulaţiile lucrează fără să suporte greutatea corpului, aceasta fiind preluată de apă. Ceea ce înseamnă că 2/3 din masă musculară a corpului se dezvoltă fără ca articulaţiile să fie solicitate în vreun fel. În plus, ligamentele se întăresc şi-şi îmbunătăţesc flexibilitatea.

În scop curativ, înotul e un sport cu rol benefic în ameliorarea problemelor cardiace, respiratorii, ale circulatiei sanguine, dar și pentru funcționarea metabolismului și sistemului nervos. Într-un cuvânt e o experiență de neratat!

Poți continua cu o baie turcească care e o formă de terapie cu o capacitate extraordinară de purificare, relaxare a corpului și de eliminare a toxinelor.  Baia turcească sau hammamul este o experiență multisenzorială cu rădăcini adânci în istoria plăcerii simțurilor și un ritual străvechi al culturii lumii musulmane.

Sau poate preferi sauna finlandeză care este o terapie populară încă din vremuri medievale pentru purificare, relaxare și vindecare. Tradițional constă în expunerea la o temperatură ridicată (80 grade C-100 grade C) pentru o perioadă scurtă de timp în vapori de apă sau fum și apoi prin tăvălirea prin zăpadă afânată și proaspătă. În terapiile moderne, este suficient și dușul răcoros.

Beneficiile pentru sănătate sunt multiple – de la reducerea durerii în cazul afecțiunilor reumatismale, sau a durerii după efort fizic, la îmbunătățirea metabolismului și întinerirea pielii.

Totuși, trebuie folosită cu precauție – sauna urmată de duș rece nu este recomandată persoanele cu boli cronice, gravidelor sau persoanelor cu afecțiuni grave ale pielii și nu este indicată zilnic.

Masaj și Mișcare – relaxare și energizare!

După baia fierbinte, merge la fix un masaj, al cărui principal efect curativ este că ameliorează elasticitatea și tonusul țesuturilor subcutanate, în plus detensionează, relaxează, și elimină contracturile musculare. De asemenea, stimulează circulația sanguină și limfatică, iar ca efect elimină stratul de celule moarte de la suprafața pielii și excesul de sebum.

La finalul zilei SPA, poate vrei să te energizezi cu o sesiune lejeră de fitness mixt sau aerobic, zumba, step sau pilates. Programul de exerciții dintr-un program SPA presupune o plajă foarte largă de exerciții fizice care sunt tot atâtea modalități de a combate cu succes atât stresul, cât și kilogramele în plus.

Pe scurt, o zi la SPA înseamnă purificare, relaxare, detensionare, energizare și multă voie bună!

Dacă vrei să beneficiezi de toate aceste efecte foarte benefice ale procedurilor SPA asupra sănătății fizice și bunăstării, și în plus vrei să beneficiezi de reduceri substanțiale, fă-ți chiar astăzi o programare online!

La Body Bible ai cu cardul Blitz VIP un discount de 20% la abonamentul de fitness (full sau 10 intrari), piscină și SPA, aerobic (lunar sau 10 intrări).


8 noiembrie 2021

11:57:17