tapet diego

Ce tip de tapet să alegi pentru locuința ta? 

13 septembrie 2021

09:31:00

Tapetul este un element de design care transformă complet un spațiu monoton într-un spațiu extravagant, elegant, chic sau pur și simplu deosebit, și dictează atmosfera mai mult decât o fac piesele de mobilier.

Istoria tapetului începe cu inventarea și fabricarea hârtiei de către chinezi în zorii erei noastre. Continuă cu răspândirea cu repeziciune în toată Europa după ce niște prizonieri chinezi au fost  forțați să divulge tainele preparării hârtiei arabilor în secolul al VIII-lea. Își pierde popularitatea în secolul al XIX, însă este reinventat în secolul XXI, sub o multitudine de texturi, materiale, finisaje, imagini și culori.

Are un efect covârșitor asupra atmosferei dintr-o cameră, cu un impact vizual cu atât mai puternic, cu cât este aplicat pe o suprafață mai generoasă. Ai așadar de luat în calcul foarte multe aspecte înainte să alegi un tapet. Pe lângă tipul de tapet – simplu de hârtie sau din vinil sau din material textil, va trebui să alegi dintr-o mare varietate de stiluri – de la modern la clasic sau vintage, natur sau de design sau exclusiv.

Ce opțiuni așadar ai? Ai de ales dintr-o multitudine de materiale:

  • Tapetul de hârtie este foarte răspândit, datorită prețului accesibil și poate fi găsit într-o mare varietate de culori și stiluri.

La Diego, în gama tapet de hârtie ai o varietate de tapet cu suprafeţe unicolore şi imprimate, modele în dungi, cu flori, texturi cu efect de piele, la fel ca şi diverse motive geometrice cu prețuri pornind de la 22,99 lei/rola.

  • Tapetul textil din fibre naturale, cum sunt fibrele de lână, bambus, mătase, sau in, este tapetul care se aplică și se îndepărtează foarte ușor, permite peretelui să respire, reducând riscul de condens și mucegai. Prețurile la tapetul de vinil pornesc de la 139 lei/rola.

O altă varietate e tapetul vlies. Materialele de bază a acestui tapet sunt fibrele de celuloză şi fibre textilele, care lasă peretele să „ respire”. Se lipește ușor, adezivul se aplică doar pe perete și nu se formează goluri (bule) inestetice, fiind ușor de întins.

Tapetul își păstrează dimensiunile după uscare, şi își păstrează foarte bine într-un timp mai îndelungat culoarea. Nu se rupe, nu se șifonează, cu ocazia renovării tapetul poate fi îndepărtat uscat și nu lasă reziduuri pe perete

Tapetul de vinil este un tapet cu o durată de viață mai mare, care poate fi aplicat în baie sau bucătărie, are un preț puțin peste cel de hârtie dar poate fi aplicat în zone umede. Are de regulă aplicate tratamente antifungice și ignifuge care îi sporește rezistența în timp la umezeală și zgârieturi.

La Diego găsești un sortiment bogat de tapet, de la tapet din hârtie la tapet vinil în diverse stiluri – modern, clasic, natur, vintage, retro și pentru copii.

Nu uita, dacă ești posesor de card Blitz VIP, ai un discount de 10% în magazinele Diego, dar și alte tarife preferențiale la diverse produse și accesorii.


13 septembrie 2021

09:31:00