Bella Bike este un promotor intens mediatizat al transportului alternativ prietenos cu mediul și cu sănătatea clujenilor. Astăzi îți prezintă varianta de transport pe două roți: bicicleta electrică sau e-bike-ul!
Dacă vrei să scurtezi timpii morți din trafic la orele de vârf sau vrei să faci mai multă mișcare, dar nu ai timp de sală… reinventează-te! Desparte-te de stilul sedentar de viață și alătură-te marelui trend din marile orașe europene care au găsit o soluție sănătoasă la poluare și trafic – mersul pe bicicletă.
Marile orașe europene, precum Amsterdam, sunt paradisul celor care iubesc mișcarea pe două roți. Aici poți vedea de la oameni de afaceri la costum, la mame venind cu copii de la școală pe biciclete sau polițiști dirijând traficul, echipați cu biciclete!
Vei spune, probabil, că acolo e o infrastrastructura dezvoltată care să încurajeze mersul pe bicicletă. Așa este! În Amsterdam peste 800 de mii de persoane aleg zilnic bicicleta ca mijloc de transport alternativ, iar în Copenhaga au fost amenajate peste 350 de km de piste pentru bicicliști. În Portugalia, copiii învață să meargă pe bicicletă în ciclul primar, iar în București… 48% din oameni aleg să se deplaseze cu mașina personală, 36% cu transportul public, și 1% cu bicicleta.
În România doar trei orașe au adoptat modelul european și au dezvoltat piste pentru bicicliști – Alba-Iulia, Timișoara și Cluj, mai exact.
În Cluj aproape toate bulevardele din centrul orașului au piste de biciclete și 500 de biciclete cumpărate de primărie sunt puse la dispoziția clujenilor pentru a fi folosite gratuit.
Pentru pedalat de agrement desigur poți închiria o bicicletă. Însă dacă vrei să transformi mersul pe bicicletă într-un stil de viață ai nevoie de o bicicletă a ta. Și pentru că nu vrei să pedalezi din greu ca să ajungi transpirat la întâlnirile tale de afaceri, ai nevoie de un e-bike – o bicicletă cu motor electric!
Bella Bike îți prezintă, în continuare, opțiunile pe care le ai.
Exact ca în cazul oricărui mijloc de transport gândește-te pe unde ai de gând să mergi cu e-bike-ul, câte zile pe săptămână vrei să-l folosești și pe unde mai exact vrei să pedalezi? Analizează-ți comportamentul pe două roți. Care sunt nevoile tale? În funcție de acestea, alege bicicleta care îți satisface cât mai bine aceste nevoi.
În funcție de destinația unde vrei să ajungi și distanțele parcurse ai putea alege între o bicicletă offroad (de munte) sau bicicletă de oraș (șosea).
Printre acestea, o opțiune serioasă este bicicleta pliabilă. Este printre cele mai ușoare și salvează spațiul. Are o portabilitate maximă, încape într-un portbagaj și o poți lua cu tine în vacanță. Pe o astfel de bicicletă poți merge fără să angrenezi motorul și o poți folosi ca pe o bicicletă clasică, adică poți face și mișcare.
Să admitem că ai nevoie de o bicicletă cu care să faci naveta prin oraș. Iată care sunt câteva specificații la care să fii atent atunci când cumperi o primă bicicletă electrică de oraș:
Viteza maximă
Pe o bicicletă cu motor, poți dezvolta o viteză de până în 25 km la oră. Dacă vrei o viteză mai mare, ai nevoie de permis de conducere și un număr de înmatriculare, cerință legală pentru vehiculele care depășesc viteza de 25 km /oră.
Puterea motorului
Puterea maximă pentru motor de e-bike omologat este de 250W pe care poți dezvolta viteza legală de 25 km la oră. Mai uită-te și unde e poziționat motorul – pe una din roți sau pe cadru, poziționare recomandată pentru dealuri abrupte, dar mai incomodă pentru că trebuie să stai cu picioarele mai depărtate.
Tipul bateriei și durata de încărcare
Cele mai multe biciclete au baterii cu acumulatori pe bază de litiu-ion cu cicluri de până la 800-1000 de încărcări. Durata unui ciclu complet de încărcare este de 4-5 ore.
Autonomie
În funcție de capacitatea bateriei și de viteza pe care o atinge, precum și de greutatea biciclistului, asistența la pedalare și tipul de traseu parcurs, cu o bicicletă electrică poți avea o autonomie 20-30 de km.
În concluzie, cu o bicicletă electrică ajungi mai repede și mai odihnit la birou sau oriunde ți-ai propus să ajungi. Odată ce te-ai hotărât că vrei o bicicletă electrică e bine să testezi una și să vezi cât de comodă este și ce ajustări e bine să faci. Nu uita nici de casca de protecție, care este opțională, dar totuși e bine s-o ai și studiază un regulament de circulație pentru posesorii de vehicule pe două roți.
Poți achiziționa o bicicletă electrică de la Bella Bike, care are sediul pe strada Teodor Mihail nr. 50 sau online la https://bellabike.ro/biciclete/e-bike/. O poți achita integral sau în 24 de rate.
La plata cu cardul Blitz VIP ai o reducere suplimentară de 5% la biciclete, accesorii și service biciclete.
9 noiembrie 2020
09:14:46