Beneficiile Ozonoterapiei de la Medexpert

6 septembrie 2021

09:48:15

Terapia cu ozon, sau ozonoterapia, reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, pentru creșterea gradului de oxigenare a țesuturilor. La ora actuală este considerată cea mai eficientă terapie pentru eliminarea tuturor simptomelor post-COVID.

Ce efecte are Ozonoterapia? Ozonoterapia este o metodă inovatoare de tratament nemedicamentos care foloseşte un amestec de oxigen și ozon. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism.

Aflăm mai multe despre afecțiunile care pot fi ameliorate cu ajutorul ozonoterapiei de la specialiștii de la Medexpert, clinică medicală cu  peste 15 ani experiență din Cluj Napoca.

Ce afecțiuni pot fi ameliorate prin Ozonoterapie?

Din studiile existente până acum, afecțiunile vasculare și degenerative – ateroscleroză, afecțiuni reumatice, lombosciatică, hipertensiune, AVC ischemic, ulcere necrotice, inflamații, boala Chron, infecții bacteriene, virale, candidoze, zona zoster, colite, astm bronșic, maladia Alzheimer, maladia Parkinson –  sunt cel mai eficient tratate cu ajutor acestei forme de tratament.

Ozonoterapia modernă mai permite scăderea consumului de medicamente alopate şi implicit, reduce reacţiile secundare provocate de acestea. De asemenea, ozonoterapia s-a dovedit a fi un tratament eficient și în domeniul cosmetic, ca remediu împotriva îmbătrânirii.

Metode de a beneficia de terapia cu ozon

  • – autohemoterapia – amestecarea unei cantități de sânge recoltate de la pacient cu ozon și injectarea ei intravenos;
  • – injectii subcutanate și intramusculare;
  • – băi cu ozon, uscate – corpul se introduce într-un costum etanș în care se insuflă apoi amestec de oxigen-ozon;
  • – bai umede – corpul este scufundati într-o cadă cu apă în care se barbotează amestecul ce conține ozon;
  • – Infiltrații rectale cu ozon pentru efect antiinflamatorii, regenerative, antiseptice şi de refacere a florei intestinale;
  • – consumul de apă ozonată.

Ozonoterapia în lupta cu îmbătrânirea 

În cosmetică ozonoterapia are rezultate foarte bune în estomparea ridurilor prin injectarea subcutanată a unei cantități mici de amestec gazos de oxigen si ozon.

De asemenea, băile de ozon și injecțiile subcutanate combinate cu autohemoterapia duc la ameliorarea aspectului de coajă de portocala (celulita).

Ozonoterapia s-a dovedit a fi utilă în tratamentul cicatricilor si acneei, în reducerea ectaziilor venoase de la nivelul gambelor si coapselor, precum și în tratamentul infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor.

Adresează-te specialiștilor clinicii Medexpert din Cluj-Napoca, Str. Câmpului nr. 124A, pentru mai multe detalii legate de siguranța tratamentelor, frecvența lor, precum și costurile pe care le implică.

Dacă ești posesor de card Blitz VIP ai 10% discount la intervențiile ozonoterapie de la Clinica Medexpert.


6 septembrie 2021

09:48:15