Concepto: #BackToNature pentru un Fashion Sustenabil

12 octombrie 2020

14:01:08

Concepto, binecunoscutul brand clujean de modă, care se adresează în principal femeilor active, se întoarce la origini și la tot ce înseamnă natural cu cea mai nouă colecția de toamnă – iarnă 2020. Colecția #BackToNature reprezintă primul pas mai mare al brandului de modă local spre un fashion mai sustenabil, ce vizează atât modul de producție al produselor sale, cât și cel de etichetare și împachetare.

Producție și Etichete Naturale

Moda convențională este extrem de poluantă și vine cu niște costuri uriașe pentru mediu. Însă Concepto a ales să schimbe modul de creație a articolelor sale și să polueze mai puțin.  Creatoarele de la Concepto au adoptat bune practici pe întreaga linie de producție, de la design până la raft, care se traduc printr-o poluare mai redusă și un mediu mai curat. 

– Etichetele pentru produsele handmade (ex. puloverele) sunt realizate din resturi de materiale de la aceeași colecție, nu din plastic sau carton nereciclabil. 

– 80 la sută din materialele folosite sunt naturale: lână, cașmir, bumbac 100%. 

– Hainele sunt vopsite într-o gamă de culori naturale, eco friendly, printr-un proces de vopsire cu coloranți naturali, care nu poluează atât de mult. 

Concepto susține Economia Locală

De asemenea, Concepto a ales să renunțe la mașinile industriale și să încurajeze în schimb meșteșugurile din zonă și să recompenseze lucrul bine făcut de oameni talentați în atelierele locale. Astfel a inițiat o frumoasă colaborare cu artiști locali pentru confecționarea de bijuterii și pulovere handmade. 

– Puteți admira podoabele lucrate manual din metale și pietre prețioase aici

– Pentru puloverele handmade, Concepto a colaborat cu Andrea Panait de la OneOneKnit, care a realizat o linie exclusivă pentru aceasta colecție din materiale naturale precum lâna și cașmirul. Puteți vedea rezultatul colaborării aici.

Piese Statement Unicat

Calitatea însă vine la pachet cu unicitatea, acesta fiind motivul pentru care Concepto a renunțat la stocuri. Stocuri vor exista doar la unele produse, iar la restul creatoarele de modă preferă să lucreze în sistem de pre-comandă, pentru a evita risipa inutilă. 

Creatoarele speră ca fanele brandului și iubitoarele stilului elegant, minimalist și conștient să înțeleagă conceptul de modă sustenabilă și să îl poată aprecia la adevărata sa valoare. 

Brandul are deja recunoaștere internațională. Colecțiile Concepto au apărut în reviste internaționale ca Vogue, L’officiel,  Cosmopolitan, dar și pe pagini online ca Daily Mail sau în magazine din Europa si SUA. Prezența la Fashion Weeks este asigurată de către influenceri și prezentări de moda la nivel mondial, iar Lady Gaga, Alessandra Ambrosio, Chiara Ferragni și Ariana Grande sunt doar câteva din vedetele care au ales să poarte acest brand.

La Concepto, cu cardul Blitz VIP puteți beneficia de o reducere de:

– 10% discount la produsele pe comanda;

– 15% discount la produsele din showroom.

 


12 octombrie 2020

14:01:08