ochelari silma optic

Alege rama potrivită a ochelarilor după fizionomia feței cu Silma Optic

15 noiembrie 2021

10:40:12

Ochelari cu rame de “Cat’s Eye”  sau rotunzi ca pentru tocilari sau fără contur? Cum să alegi dintr-o gamă atât de largă și diversă de rame disponibile?

Partenerul nostru Silma Optic are câteva sfaturi care te vor ajuta să stabilești cu ușurință în funcție de forma feței tale, forma ochelarilor, a ramelor și culorile care ți se potrivesc cel mai bine.

Așadar ce ochelari ți se potrivesc? Înainte de a căuta o ramă de ochelari, studiază-ți fizionomia feței.  Iată o modalitate ușoară de a stabili forma feței.

Stai în fața unei oglinzi și privește drept înainte. Apoi, prinde-ți cu un elastic părul în spate. Astfel, fața va fi complet vizibilă și vei putea stabili mai ușor ce formă are. Linia părului marchează marginea superioară a feței, iar bărbia marginea de jos. Poți  trasa conturul feței pe oglindă cu un creion solubil în apă. Sau dacă nu ai la îndemână o oglindă, folosește o fotografie în care privești drept înainte (de ex. un selfie).

Apoi vezi ce formă are fața ta: rotundă, ovală, triunghiulară (în formă de inimă), trapezoidală, pătrată sau alungită?

Față rotundă

Dacă ai o bărbie îngustă, frunte mai lată și pomeți proeminenți, de asemenea, fruntea și maxilarul sunt aproximativ egale în lățime, ai o față rotundă!

Iar unei fețe rotunde i se potrivește o ramă de ochelari cu forme dreptunghiulare sau pătrate. O pereche de ochelari dreptunghiulari vor conferi feței tale un aspect alungit și vor pune în evidență partea superioară a feței. Pentru un aspect deosebit, poți alege o pereche de rame cu punte de legătură între lentile diferită cromatic de restul ochelarilor.

Față ovală

Forma ovală a feței este cea mai des întâlnită și e caracterizată printr-un maxilar rotunjit, o frunte mai mică în raport cu maxilarul și pomeți proeminenți.

Dacă ai fața ovală, ți se vor potrivi aproape orice stil de ochelari – de la ”ochi de pisică”, rotunzi, ovali, rectangulari sau genul ”aviator”. Asigură-te doar că dimensiunea ochelarilor este proporțională cu cea a feței.

Fața triunghiulară

Dacă ai bărbia îngustă, dar rotunjită, fruntea mai lată și pomeții bine evidențiați ai o față triunghiulară.

Ai nevoie de model de rame care să diminueze aspectul superior al feței și să atragă atenția asupra ochilor. La forma feței tale alege niște rame de ochelari de tip ”aviator” sau chiar mai discreți, fără rame.

Fața alungită

În acest caz, conturul feței pare a fi format din linii drepte, verticale, lucru generat de frunte și de linia maxilarului, care sunt înguste.

Ai nevoie de niște rame care să compenseze trăsăturile faciale lungi, iar pentru asta ai de ales între ramele rotunde și cele ovale, rame subțiri sau rame care acoperă complet rădăcina nasului și tâmplele. Ramele supradimensionate vor face o față alungită să pară mai scurtă.

Fața pătrată

La o față pătrată cu linii drepte, bine definite, atât la nivelul frunții cât și a maxilarului,  cu niște pomeții proeminenți și sculptați se potrivesc cel mai bine ochelarii discreți fără contur sau cei cu rame ușor rotunjite, cu lentile rotunde sau curbate.

Liniile rotunde formează un contrast cu fața pătrată, oferindu-i un efect estetic plăcut. De asemenea, sunt o alegere bună lentilele înguste, la pomeții mai înalți ai feței sau lentilele supradimensionate care acoperă pomeții.

Fața trapezoidală

La o față trapezoidală ai o zonă mai îngustă a frunții, iar pomeți și maxilarul ies în evidență. Astfel, ramele ochelarilor trebuie să evidențieze partea superioară a feței, fără să accentueze zona maxilarului.

Alege așadar un model cu o grosime mai mare a ramelor în partea superioară sau cu o culoare care iese ușor în evidență. Ochelarii tip ”fluture”, ”pisică” sau cu rame întregi sunt cei mai potriviți pentru această formă a feței.

Ochelarii conferă personalitate purtătorului. Acesta este principalul motiv pentru care la Silma Optic nu vei găsi niște vânzători de rame, ci consultanți cu vocație estetică.

Spune-le ce vrei să transmiți prin noul tău look și care îți este bugetul, iar ei îți vor oferi de fiecare dată opțiuni inspirate, care să-ți confirme așteptările și să se potrivească feței tale, nevoilor tale și bugetului specificat.

La Silma Optic de pe strada Câmpului nr. 7, din Cluj-Napoca ai o varietate bogată de rame de ochelari și o diversitate de branduri din care să alegi.

Pe lângă atenția personalizată și corectitudinea comenzilor, ai și o serie de reduceri dacă ești posesor de card Blitz VIP:

  • 30% reducere la lentilele cu protectie la ecranele digitale
  • 25% reducere la ochelarii de vedere
  • 20% reducere la ochelarii de soare
  • 10% reducere la lentilele de contact

15 noiembrie 2021

10:40:12