covor diego

Alege Covorul Potrivit pentru Fiecare Cameră de la Diego 

25 iunie 2021

06:51:40

Rotunde, pătrate, rugoase sau pufoase. Iubim covoarele pentru confortul pe care îl simțim la atingerea lor și atmosfera caldă și primitoare pe care ne-o oferă. Mai mult de atât, covoarele ne definesc spațiul într-o cameră și absorb zgomotul pașilor. Covoarele sunt piesa de rezistență din decorul unei vieți trăite în liniște și confort.

Indiferent pe care îl alegi, covorul este una dintre printre primele alegeri pe care le vei face înainte de a gândi restul decorului. Citește mai jos un scurt ghid despre cum să alegi covorul în cele mai importante încăperi din locuința ta.

Livingul 

În living, Covorul este primul lucru pe care vei vrea să-l cumperi. Îți va fi apoi simplu să te decizi în privința celorlalte piese de mobilier în funcție de designul, textura și mărimea covorului.

Textură și Culoare

Fie că alegi un covor cu fire lungi sau cu țesătură plată, dacă îți dorești un living cu mobilier colorat, alege un covor în tonuri neutre, iar dacă te gândești la un mobilier într-o singură culoare, alege un covor luminos cu model. O nuanță contrastantă va adăuga dinamism și o pată de culoare spațiului, în timp ce un covor în culori neutre efectul obținut va fi unul liniștitor, perfect pentru seri calde si relaxante.

Dimensiunea Covorului 

Mic – Dacă îți dorești doar ceva de pus în fața canapelei sau sub măsuța de cafea, alege un covor mic, de 120×170 cm.

Mediu Dacă aveți două canapele și vă doriți ca toți cei care se așează pe ele să aibă o suprafață moale sub picioare, alegeți un covor mai mare, de ex. de 160×230 cm.

Mare și Extra-mare – Un covor mare sau o mochetă care sa acopere întreaga încăpere îți va oferi cu siguranță confortul mult dorit în fiecare zi. Pentru a acoperi aproape întreaga cameră, alege un covor mare de 200x 290 sau extra-mare, de exemplu de 240×340 cm.

Precauții: Un covor extra-mare poate fi greu de manipulat și poate fi incomod în sezonul cald, și pentru că acumulează destul de mult praf în fiecare zi, investiția într-un aspirator performant este următorul pas logic după achiziția unui astfel de covor. Mai mult de atât, dacă ai și animale de companie sau copii mici, va trebui să aspiri covorul zilnic pentru a preveni dezvoltarea alergiilor și pentru a păstra aspectul impecabil al covorului un timp îndelungat.

Covorul din Dormitor

Lipsa covorului din dormitor e aproape de neconceput pentru confortul absolut pe care un dormitor trebuie să-l confere. Pentru covorul din dormitor sunt importante textura plăcută la atingere și materialele de calitate. Cele mai practice și mai ușor de întreținut sunt covoarele mai mici, având în vedere zonele greu accesibile – zona de sub pat, cea de sub birou, sau cea de sub calorifere.

Covorul din camera copiilor

Covorul poate fi locul preferat al copilului tău de joacă exact ca atunci când și tu erai copil, și pe covor se întamplau momentele tale de reconectare – construcții lego, coloratul de cărți de colorat, sau cititul poveștilor.

Pentru camera copiilor alege covoare amuzante, cu personaje de poveste, vesele și colorate, dar și rezistente la murdărire și, cel mai important, sigure. Este esențial să aibă un substrat antiderapant, care să protejeze partea inferioară a covorului și să prevină alunecarea. Copiii aleargă prin casă toată ziua, deci nu-ți dorești accidente cu covoare zburătoare.

Covorul din Bucătărie

Bucătăria este acel loc din casă unde îți petreci multe ore cu gătitul și tot acolo aduni oameni în jurul mesei, tocmai de aceea este important să creezi o suprafață confortabilă și moale pe care să o așezi peste gresia rece, iar un covor din bucătărie poate fi soluția cea mai bună.

Însă cele obișnuite, destinate camerelor normale se murdăresc rapid, de aceea în bucătărie ai nevoie de un covor special, destinat special utilizării în bucătărie – care să fie moale la atingere, dar care să prevină și alunecarea și în plus, să fie extrem de ușor de curățat, să poată fi spălat la mașina de spălat și să aibă o viață lungă.

Preșul de la ușă 

Pentru hol sunt ideale traversele din materiale naturale rezistent la uzura cauzată de traficul intens şi la pete cauzate de lichide vărsate sau pantofi murdari.

La Diego ai paradisul covoarelor și mochetelor, o colecție care pot satisface și cele mai exigențe cerințe în materie de covoare, de la preșuri și traverse la covoare mici, medii și extra mari, covoare speciale pentru bucătărie, în forme, culori și modele diferite și mochete de calitate monocrome, cu modele și pentru copii.

În plus cu cardul Blitz VIP ai un discount de 10 la sută la toate produsele, exceptând parchetul la care ai o reducere de 5%.

 


25 iunie 2021

06:51:40