Albirea dinților acasă sau la Dentocalm?

4 martie 2021

20:18:34

În ultima perioadă tot mai multe persoane își doresc o dantură frumoasă, fără pete îngălbenite, care să le confere mai multă încredere în propria persoană și care să le îmbunătățească vizibil, aspectul fizic. Tocmai de aceea, vedem tot mai des reclame la TV la pasta de dinți cu efect de albire, de asemenea, auzim de tot felul de metode pentru albirea dinților, efectuate de medici stomatologi, dar și de metode de albit dinții acasă!

Dacă te decizi să-ți albești dinții este alegerea ta, noi însă vrem să-ți prezentăm toate informațiile care să te ajute să obții rezultatul dorit, dar în condiții de siguranță. Un astfel de loc unde poți obține cel mai bun rezultat este clinica Dentocalm, despre care îți vom povesti pe parcurs.

Ce presupune albirea dinților?

Ca să distrugem mitul ”albirii care strică dantura” să vedem ce presupune această procedură. În trecut, procedura presupunea aplicarea pe dinți a unui material ce conținea acid. Odată aplicat, acesta se deshidrata și se înălbea, prin urmare și smalțul dinților pe care era aplicat, arată mult mai alb. Dezavantajul major al acestui material de albire era că deteriora structura smalțului și îl slăbea. Și astfel s-a format opinia conform căreia ”albirea strică dinții”.

Medicina dentară însă a evoluat de atunci și în zilele noastre nu mai sunt folosite materiale de albire pe bază de acid. În locul acidului este folosit peroxidul de hidrogen, adică apa oxigenată, în combinație cu diverse geluri profesionale de albire, care nu sunt la fel de nocive pentru dinți.

Chiar și pasta de dinți cu efect de albire are în compoziție apă oxigenată, evident într-o concentrație mai mică, deoarece este un produs destinat utilizării zilnice. Apa oxigenată penetrează smalțul dinților și albește dentina, treptat, în timp.

Acasă sau la Cabinet?

Astăzi putem discuta în mare despre două tipuri de proceduri de albire:
– cea pe care o poți face tu însuți acasă cu un kit de albire
ȘI
– cea realizată de un medic stomatolog la cabinet.

Despre albirea dinților acasă îți putem spune următoarele. Există mai multe metode, de la stiloul de albire cu LED la benzile adezive aplicate pe dinți de 1-2 ori pe zi timp de 2 ore, o anumită perioadă de timp… aceste metode însă nu dau rezultate uniforme. Principalele obiecții țin de faptul că se obține o albire cu cel mult 4 nuanțe de alb și că benzile nu pot intra în spațiile înguste dintre dinți sau în cazul tăvilor de albire, este dificil să obții o impresie exactă a dinților.

Principalul dezavantaj al albirii acasă este că îți poți provoca dureri dentare intense și îți poți deteriora dinții și gingiile. Mai mult de atât, produsele de albire acasă au concentrații mai mici de peroxid, prin urmare rezultatul ar putea fi unul dezamăgitor.

Pe de altă parte, albirea profesională făcută de un medic stomatolog este cea mai sigură metodă, deoarece se realizează cu produse testate și avizate medical și sub supravegherea medicului. În plus:

Ești un bun candidat pentru albirea dinților?

Înainte de orice procedură de albire, fie ea acasă sau la cabinet, trebuie să te asiguri că nu ai dinți sensibili și fisurați sau cu smalțul demineralizat. De acest lucru se poate asigura un medic în urma examinării. Medicul, în cele din urmă, va recomanda sau nu albirea dinților în funcție de situația dentară constatată.

Tot medicul va stabili dacă ești un candidat bun pentru această procedură, nerecomandată:
– Femeilor însărcinate sau celor care alăptează,
– Persoanelor cu boli gingivale
– Copiilor sub 15 ani,
– Persoanelor alergice la peroxid ș.a.

Ce trebuie să mai știi?

Albirea smalțului natural

O altă atenționare – albirea are efect doar pe smalțul natural al dinților și nu va acționa asupra plombelor, a coroanelor, a fațetelor sau al altor lucrări protetice ale dinților. Pentru un efect uniform ar putea fi necesară intervenția medicului stomatolog, care poate considera necesară refacerea unor lucrări dentare.

Gradul de Albire

Gradul de albire va varia în funcție de tipul de pete de pe dinți – de cafea, ceai, vin roșu, fumat sau altele, concentrația agentului de albire, de timpul de aplicare a soluției de albire și frecvența tratamentului aplicat.

La cabinet vei obține cele mai bune rezultate, deoarece cabinetele dentare folosesc cea mai mare concentrație de peroxid, până la 38%. La Dentocalm poți obține un rezultat spectaculos, de albire cu 6 până la 12 nuanțe, atunci cand este folosită lampa Beyond.

Procedura se poate repeta periodic, la intervale regulate de timp de la 1 an la 3-4 ani, în funcție de nevoi.

Sensibilitatea Dentară

Și o ultimă atenționare, este posibil ca dinții să devină sensibili în timpul sau după procedură, aceasta este temporară și dispare complet după 24 ore, când țesuturile dentare își revin complet. Majoritatea pacienților nu resimt sensibilitatea dentară mai mult de câteva ore.

Alege cu grijă Clinica

Așadar, cea mai sigură metodă de albire a dinților este cea din cabinetul dentar. Noi îți recomandăm clinica Dentocalm pentru faptul că oferă toate tratamentele necesare – de la profilaxie până la implantologie – la fața locului, fără a mai fi necesar să te deplasezi la o altă clinică. În plus, are și un serviciu de Radiologie Dentară prin intermediul căruia se realizează radiografii retro-alveolare.

De asemenea, clinica este dotată cu aparatură și tehnologie de ultimă generație pentru vindecarea și refacerea mai rapidă a țesuturilor și tehnologii de înaltă precizie care asigură rezultate de cea mai bună calitate. În cazul albirii dentare, procedura este realizată cu lampa Beyond, care este cel mai avansat dispozitiv de albire profesională a dinților.

Prin intermediul cardului Blitz VIP beneficiezi de discounturi de până la 100%!


4 martie 2021

20:18:34