airsoft

Airsoft-ul sau Joaca de-a Războiul

6 septembrie 2021

11:36:31

Dacă te întrebi ce poți ce acte de vitejie poți să faci într-o după amiază nu foarte mohorâtă de toamnă, în afară de shopping și curățenie sau dus gunoiul, în aceste timpuri moderne de pace, cei de la K-Airsoft au pentru tine o provocare – Joaca de-a Războiul!

Pentru că nu-i așa, un război e bine să se întâmple într-o zi de weekend, să dureze doar câteva ore și să nu conțină arme letale, doar caramaderie, fair-play și oameni de onoare cu care să faci schimb de câteva ”focuri” războinice, de la distanța corectă.

Dacă nu știi ce este airsoftul, află că este un joc competitiv de împușcare în echipă în care participanții elimină jucătorii opozanți împușcându-i cu proiectile sferice din plastic lansate cu arme replică aeriene numite arme airsoft. Este foarte important ca în timpul jocului toți jucătorii să poarte ochelari de protecție și echipamentul corespunzător de protecție, deoarece rănirea poate fi gravă. 

Armele Airsoft sunt arme din categoria replici de pistoale, arme airsoft de asalt, puști pentru lunetiști (sniper), etc. și înainte de a ajunge la partea distractivă trebuie să știi că:

  • – Pentru acest tip de arme ai nevoie de autorizație specială eliberată de organele de poliție.
  • – Pe lângă actul de identitate, cerere și o taxă, mai ai nevoie de cazier judiciar, fișă cu analize medicale și test psihologic.
  • – Vâsta minimă obligatorie pentru armele replici este de 18 ani.

Legea interzice afișarea acestor arme în locuri publice și astfel de arme se pot transporta doar în cutii originale, sau huse destinate transportului, fără a fi încărcate cu muniție.

La K-Airsoft poți găsi replici 1:1 ale armelor reale, de tip airsoft, precum și echipamente de protectie: ochelari, manuși, ținute de camuflaj, cască, șepci, cagule și accesorii și piese de schimb&upgrade pentru replici, precum și consumabile: bile, gaz, capsule CO2, piese de vânătoare și camping și sisteme de comunicare.

Joaca de-a Războiul și locațiile de joc

Armele replici pot fi manevrate doar în spații private de accesul publicului, special amenajate și semnalizate pentru practicarea acestui sport. Pentru locatie, echipele care organizează jocuri airsoft aleg zone izolate unde au nevoie de aprobarea proprietarului sau, în cazul în care este o pădure, de aprobare de la Romsilva.

Găsești echipe de airsoft din Cluj pe Facebook sau Instagram în diverse locații precum Borhanci, Baciu, sau Lacul Tarnița.

Regulile jocului – fii corect și ai încredere în partenerii de joc!

Jocurile sunt foarte diverse de la Prison Break în care o echipa mica de jucători prizonieri neînarmați evadeaza dintr-o zona păzită de jucători înarmați, la Manhunt unde un jucator voluntar neinarmat este prada, iar restul jucatorilor sunt vanatorii, Eliberare de Ostatici sau Medic, care are doar un pistol și puțină muniție și trebuie protejat tot timpul pentru ca este ținta primară a echipei adverse.

Deși este un joc al războiului este important să urmezi regulamentul cele mai importante reguli fiind să fii corect, deoarece acest joc se bazează pe fairplay și onoare! Și în al doilea rând, airsoftul e un joc în care trebuie să ai încredere în onoarea celorlalți jucători.

Ai putea spune că este Airsoftul e un joc al bărbaților moderni care aleg să-și manifeste instinctele primare într-o formă sportivă și corectă față de ceilalți și îi poate ajuta să lege caramaderii pe viață.

Și pentru că nu este o pasiune tocmai la îndemâna oricui, dacă ești posesor de card Blitz VIP ai 10% discount la achizițiile din magazin.


6 septembrie 2021

11:36:31