A la Tarte, o Patiserie Franțuzească și un Vis Românesc în Cluj

25 martie 2021

15:19:07

Bucătăria franceză este renumită în întreaga lume pentru deserturile și produsele sale sofisticate de patiserie. Și pe bună dreptate. Francezii sunt cei care au inventat ”răsfățul dulce”, adică desertul de la sfârșitul mesei. Și tot al lor este ideea micului dejun – ”le petit déjeuner” din casa oricărui francez, compus cel mai adesea din croissante, baghetă proaspătă cu unt, gem sau miere, lângă o ceașcă de cafea, ceai, ciocolată caldă sau un fresh de portocale.

Ți s-a făcut dor de Paris? Noi avem o idee mai bună.

Poți gusta Parisul, în bistro-ul franțuzesc de peste drum de Institutul Francez din Cluj, A la Tarte, unde poți savura alături de o cafea bună specialități de patiserie franțuzești după rețete autentice franțuzești, în acorduri de muzică franceză.

Acest bistro cu specific franțuzesc, unde te vei simți mai aproape de Franța, a pornit de la visul unei fetițe care în copilărie adora să pregătească alături de mama ei fursecuri de Crăciun.

Când fetița a crescut mare, a petrecut mai mult timp în diverse regiuni ale Franței, unde s-a îndrăgostit de gastronomia franceză. Apoi, reîntoarsă acasă, Ioana Bud, azi proprietara și managera buticului francez, s-a apucat să recreeze savori franțuzești în atelierul ei de tarte, A la tarte.

Și dacă o întrebi pe Ioana, creatoarea acestor bunătățuri ”Qu’est-ce que vous avez préparé pour aujourd’hui?” o să te tenteze cu tot felul de specialități, proaspăt scoase din cuptor:

– Quiche Lorraine cu bacon și emmentaler.
– Quiche Tartiflette cu cartofi, bacon și brânză Tartiflette.
– Quiche Nordique cu somon, broccoli și caju.
– Quiche Raclette, un preparat tradițional de iarna, originar din zona montana franco-elvetiana.
– Tarta Amande Cassis cu coacăze negre și cremă de migdale.
– Caneles de Bordeaux, mini-budinci cu rom și vanilie, un desert care crează dependență.
– Tarta Tropézienne, o specialitate din Sudul însorit al Franței și un desert clasic al patiseriei frantuzesti.
– Crêpes & Galettes bretonnes.
– Flan Coco, o tartă cu gust intens de vanilie și multă nucă de cocos.
– Croissante și Chocolate Bread!

Și multe alte minunății care îi fac să exclame pe gurmanzi ”Dragă noastră, ai milă de noi, suntem la dietă!” 🙂

Bucură-te de gusturile rafinate ale patiseriei franceze și de avantajele cardului Blitz VIP cu care ai reducere de 10% la toate produsele, exceptând băuturile, de la patiseria A la Tarte.

 


25 martie 2021

15:19:07