Valentino Parchet – Ce parchet alegem pentru încălzirea în pardoseală?

13 iunie 2019

07:39:14

Echipa de profesioniști de la Valentino Parchet vă recomandă câteva aspecte de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți parchetul pentru locuințe cu încălzirea în pardoseală.

În alegerea parchetului trebuie să țineți cont de rezistența termică a parchetului și de stabilitatea dimensională. Rezistența termică poate varia în funcție de esența lemnului și de grosimea parchetului.

Există două categorii de parchet:


– parchet montat prin lipire pe șapa (mozaic, parchet industrial, multistrat prefinit): Rezistența termica R=0,06-0,09 mp K/W, echivalentul unei mochete de 4 mm;
– parchet flotant sau pasiv (multistrat prefinit de 14 mm sau masiv de 22 mm): Rezistența termica R=0,15-0,18 mp K/W, echivalentul unei mochete de 10 mm. 

Astfel, specialiștii Valentino Parchet recomandă alegerea unui parchet cu montaj prin lipire, decât unul flotant sau masiv. Parchetul lipit are o grosime mai mică și o mai bună conductibilitate termică.

De asemenea, din categoriile de parchet cu montare prin lipire pe care le puteți alege, specialiștii recomandă parchetul dublu stratificat cu suport din placaj multistrat de mesteacăn, care are cele mai bune calități în utilizarea pentru încălzirea prin pardoseală.

Principalul avantaj al încălzirii prin pardoseală este că diferența de temperatură de sub tavan si cea de la nivelul pardoselii este de 2-3 ori mai mică decât la un sistem tradițional.


13 iunie 2019

07:39:14