Fenster Design

Termopane bine făcute de la Fenster Design

16 iulie 2021

07:52:42

În prezent, aproape toate locuințele au ferestre cu geamuri termopan, iar dacă nu au încă, e doar o chestiune de timp până când tâmplăria veche din lemn va trebui înlocuită cu termopane noi.

Asta deoarece, termopanul previne formarea condensului, reduce pierderile de căldură din încăpere, prin urmare îți reduce consumurile de energie, și nu în ultimul rând te protejează de poluarea fonică stradală, și îți face statul la bloc cu atâția vecini în jurul tău confortabil.

Dacă încă nu ți-ai schimbat tâmplăria de la geamuri și vrei să știi ce presupune, gândește înlocuirea tâmplăriei cu ferestre termopan ca pe o investiţie pentru următorii 25 ani, cel puțin!

Atunci când îți alegi termopane cât mai durabile, câteva criterii ar trebui să-ți influențeze decizia de alegere. Iar acestea sunt: calitatea materialelor folosite (profile, feronerie, geam termopan), tipurile de geam, confortul termic oferit, preţul tâmplăriei, experienţa producătorului de tâmplărie PVC, și calitatea consultanţei oferite.

Să le luăm pe rând. 

fenster design

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că nu toate termopanele sunt la fel. Termopanele au clase diferite de izolare fonică, clase diferite de eficiență energetică și rezistență diferită la intemperii. Și nu toate sunt echipate corespunzător împotriva încercărilor de efracție. Așadar ce alegi?

Calitatea materialelor folosite

Aluminiu, lemn stratificat sau PVC? Depinde ce conteaza pentru tine aspectul sau functionalitatea. Cel mai folosit material este PVC-ul care este și cel mai des asociat cu ideea de geam termopan. Este de altfel și cel mai ieftin și are un foarte bun coeficient de izolare. Pentru un aspect mai plăcut însă, lemnul stratificat și aluminiul sunt alegeri mai potrivite.

Tipul Geamului

Geamul termopan este un sandwich format din două sau trei foi de sticlă, între care exista vid. Poți alege un geam standard și clar sau un geam care reflectă lumina, comportandu-se ca o oglindă, un geam fumuriu sau un geam mat. De asemenea, sunt din  în ce mai popularele geamurile Lowe, care oferă o foarte buna izolatie, dar și geamurile ornamentale.

Coeficientul de transfer termic

Te-ar mai putea interesa detalii tehnice cum ar fi coeficientul de transfer termic. Este acel detaliu mic care face diferența. Deci caută o valoare măsurată în W/m2K. Aceasta este cantitatea de căldură (energie) care se pierde printr-o suprafață de 1 m² în fiecare secunda, în anumite condiții de temperatură. Cu cât este mai mică această valoare, cu atât pierderea de energie prin tamplarie este mai redusă.

Manevrabilitatea și modul de întreținere

Termopanele mai trebuie sa fie ușor de folosit și să fie rezistent în timp, chiar și la o utilizare intensă. Acordă o atenție sporită feroneriei folosite și modului în care se deschide geamul. De asemenea, nu neglija sistemele de ventilatie și accesorii precum pervazele, plasele împotriva țânțarilor sau rulourile exterioare.

Prețul tâmplăriei

Prețul este unul din criteriile importante, dar nu cel mai hotărâtor. Poți alege între varietăți și game de soluții de lux, sau altele mai economice.

  • – Gama de Lux are cea mai înaltă clasă de izolare fonică, cea mai ridicată eficienţă energetică și protecţie antiefracţie până la clasa de rezistenţă 3.
  • – Iar ferestrele ECO sunt destinate soluțiilor economice, sunt echipate corespunzător împotriva încercărilor de efracție și au o izolare termică eficientă, și mai prezintă și rezistență la intemperii.

Cere o ofertă personalizată pe site-ul companiei http://www.fensterdesign.eu/

Prin intermediul cardului Blitz VIP beneficiezi de o reducere de până la 10% la achiziționarea tâmplăriei PVC cu geam termopan!


16 iulie 2021

07:52:42