Soluții de iluminat pentru spațiul tău de lucru!

6 august 2020

12:00:26

Soluții de iluminat pentru spațiul tău de lucru!

Lucrul de acasă din ultima perioadă ne-a obligat pe toți să ne gândim mai mult la partea de amenajări interioare, pentru a ne face mai plăcute și confortabile spațiile în care petrecem tot mai mult timp. Iar un element foarte important, care dă volum, culoare și vibrație unui interior, este lumina.

În special, în încăperile unde ne desfășurăm activitatea, fie birou ori cameră de zi, lumina este cu atât mai importantă. Puși față în față cu o lumină inconfortabilă, avem tendința de a ne încrunta, ochii se înroșesc, obosesc mai repede și scade capacitatea de concentrare. De aceea, un iluminat nepotrivit va contribui mult la senzația de disconfort și scădere a performanței, când lucrăm de acasă.

Cu ajutorul partenerilor noștri de la EGLO, specialiști în corpuri de iluminat și modelarea încăperilor prin lumină, avem câteva sfaturi și idei, rezultate din ani de experiență, despre cum să-ți optimizezi lumina în spațiul de lucru.

În urmă cu mai mulți ani, cele mai multe zone de lucru erau echipate cu sisteme ce ofereau o lumină rece, alb-albastră. Un astfel de mediu te ajută să te concentrezi pe perioade scurte, dar te poate împiedica să adormi noaptea. Expunerea pe termen lung la lumina albastră, mai ales în orele de după încheierea programului poate duce la disconfort și chiar probleme de sănătate. De aceea, dacă lucrăm din camera de zi sau în camera unde dormim, e important să evităm acest tip de lumină și să alegem un corp de iluminat care oferă o lumină apropiată de cea naturală.

Un alt element important este să eviți așa numitul ”efect de peșteră” adică, atunci când este iluminată doar zona de lucru iar restul încăperii este lăsat în penumbră.  Acesta este efectul de peșteră, un mod neplăcut de a lucra, deoarece face ca spațiul din jur să pară mohorât și slab luminat. Ochii percep constant la diferența dintre biroul luminat și pereții întunecați. Dar soluția este simplă: adaugă o aplică bine poziționată și întreg spațiul va căpăta un alt aspect.

De asemenea, e important să integrezi iluminarea în planul încăperii în care lucrezi încă de la început. Pe deoparte, nimeni nu vrea să se împiedice de cabluri sau să bâjbâie după întrerupătoare. Pe de altă parte, folosește conceptul de straturi de lumină, deoarece ai nevoie de iluminare diferită în funcție de momentul zilei. Pune pe tavan corpuri de iluminat cu putere mare pentru perioadele în care vrei ca încăperea să fie scăldată în lumină. Acestea pot fi aprinse sau stinse după nevoie. 

Alege corpuri de iluminat individuale – veioze sau aplice – cu lumină caldă pentru a transforma un colț al încăperii într-o zonă primitoare și confortabilă, eventual echipată cu un fotoliu. Folosește spoturi pentru a accentua anumite corpuri sau detalii care îți plac mai mult. 

Poți să lași în penumbră zonele de depozitare sau cele din spatele mobilierului. Ferește-te de becurile colorate, acestea se potrivesc în localuri publice; alege lumină cât mai naturală.

Colecțiile EGLO au numeroase soluții de iluminat pentru spațiul tău de lucru.

Prin intermediul cardului Blitz VIP beneficiezi de până la 20% discount: 

– Discount fix de 5% la orice achiziție.

– Discount de 15% la achizițiile de peste 3000 RON.

– Discount de 10% la achizișiile de peste 1500 RON.

– Discount fix de 20% la achizițiile de peste 6000 RON.


6 august 2020

12:00:26