Îngrijește-te de sănătatea dentară a micuțului tău!

25 ianuarie 2021

17:51:49

Îngrijește-te de sănătatea dentară a micuțului tău cu pachetul ”Dinți sănătoși, Copii Fericiți” de la Dentocalm!

Sănătatea dentară de la vârste foarte fragede este foarte importantă pentru întreaga evoluția ulterioară a danturii de la vârsta adultă. Așadar este important mersul la medicului stomatolog de la vârste foarte timpurii.

Dar cum poți transforma mersul la dentist – o experiență traumatizantă până și pentru adulți, într-o experiență frumoasă pentru micuț? Cum îți poți ajuta copilul să depășească frica de dentist și să-i cultivi un stil sănătos de viață bazat pe prevenție, un obicei ce-i va fi extrem de util viitorului adult?


Potrivit unui studiu realizat de către Societatea de Estetică Stomatologică din România, 83% dintre copiii români, cu vârsta de 6 ani, au dinții afectați de carii. Vizitele regulate la stomatolog îi pot ajuta să depășească aceste probleme și să-și facă obiceiuri sănătoase de igienă dentară pentru tot restul vieții.

 

Când cel mai devreme?

Putem merge cu copilul la dentist de îndată ce copilul a împlinit vârsta de 1 an. Cu cât începi vizitele mai devreme împreună cu copilul, cu atât se va obișnui și va căpăta încredere. Pentru asta copiii sunt consultați de medici pedodonți, adică dentiști specializați în psihologia copilului care le pot explica toate operațiunile stomatologice pe înțelesul lor și care sunt pașii de urmat.

De asemenea, dinții și gingiile copilului trebuie să fie monitorizați la un interval de 6 luni, aceste vizite regulate pot preveni posibilele afecțiuni ale gingiilor și apariția cariilor.

Ce se întâmplă în cabinetul unui medic dentist pedodont?

Ați putea explica aceste lucruri copilului înainte de vizita programată. Cu pachetul creat special pentru copii ”Dinți Sănătoși, Copii Fericiți” de la Dentocalm, micuțul tău va învăța cum să-și îngrijească corect dinții.

Pachetul include – o consultația inițială în care i se examinează copilului fiecare dințișor și medicul semnalizează unde pot apărea pe viitor probleme.

Apoi medicul se uită după placa bacteriană, folosind pentru asta o metodă de colorare cu substanțe colorante care relevă placa.

Apoi se trece la igienizarea completă al dinților – detartraj, periaj profesional și air-flow – sunt proceduri recomandate a fi făcute cel puțin o dată pe an.

Fluorizarea se face la finalul vizitei și constă în aplicarea fluorului pe suprafața dinților, pentru a întări smalțul și a preveni apariția cariilor dentale.

La sfârșit medicul îi arată copilului cum trebuie să-și perieze corect și eficient dinții acasă.

Așadar, du-ți micuțul cât mai devreme la medicul dentist, scapă de grija cariilor care pot fi altfel prevenite iar sănătatea dentară nu va fi o problemă!

Prin intermediul cardului Blitz VIP beneficiezi de o reducere de până la 100%.


25 ianuarie 2021

17:51:49