Programul pentru Cinema Victoria in perioada 14-20 Septembrie

14 septembrie 2018

09:21:32

Partenerul nostru Cinema Victoria a pregatit pentru tine o lista de filme care se pot viziona in perioada 14-20Septembrie. In plus la toate aceste filme ai reducere 10% cu cardul BLITZ VIP.

O simplă favoare / A Simple Favor premieră

SUA 2018 / crimă,mister,thriller / 117 min.
Regia: Paul Feig
Cu: Blake Lively, Anna Kendrick, Eric Johnson
Distribuit de : Vertical Entertainment
Rating:
Premiera în România : 14.09.2018

E cea mai bună prietenă ,îi știe toate tainele ,de aceea e atât de periculoasă.
Stephanie (Anna Kendrick), mama și bloggeriță încearcă să descopere adevărul din spatele dispariției bizare a celei mai bune prietene,Emily (Blake Lively) din micul lor oraș.
Bazat pe romanul lui Darcey Bell,filmul regizat de Paul Feig este un thriller plin de răsturnări și trădări, secrete și revelații, iubire și loialitate, crimă și răzbunare.

vineri 22:30
sâmbătă 20:00
duminică 22:30
luni 15:00
marţi 20:00
miercuri 17:30
joi 20:00

O creatură delicată / A Gentle Creature premieră

Franța, Germania, Rusia 2017 / dramă,mister / 143 min.
Regia: Sergei Loznitsa
Cu: Boris Kamorzin, Valeriu Andriuță, Liya Akhedzhakova, Vasilina Makovceva
Premii:Cannes 2017 nominalizare – Palme d’Or – Sergei Loznitsa
Distribuit de : Voodoo
Rating:
Premiera în România : 14.09.2018

Din Rusia fără iubire. Coșmarul unei societăți dezintegrate, condusă de haos și legea celui mai puternic.
O femeie obișnuită (gentle creature), caută o explicație despre dispariția aparentă a soțului ei, care ar trebui să fie încă într-o închisoare într-un sat îndepărtat din Siberia. Îngrijorată și profund neajutorată, decide să-l viziteze. Astfel începe povestea unei călătorii, povestea unei bătăli absurde împotriva unei cetăți impenetrabile. Creatura fără nume, strălucit jucat de Vasilina Makovsteva se confruntă cu cea mai extremă birocrație și corupție.
Filmul lui Serghei Loznitsa este portretul unei Rusii devastate unde domnește absurdul. „În Rusia nimic nu s-a schimbat de la Ivan cel Groaznic!”
Un film puternic. Un film provocator, impresionant.Un film de neuitat. Merită să-l urmăriți.

* Loznitsa abordează probleme existențiale, uneori la limita absurdului, în același stil unic, cunoscut din filmele lui anterioare, In the Fog sau My Joy.
* Filmat de un cunoscut operator român Oleg Mutu, (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, După Dealuri, Moartea domnului Lăzărescu, Donbass ) are în distribuție și un actor român cunoscut ,Valeriu Andriuță.
*Loznitsa confirmă locul de onoare ca cea mai puternică voce critică,din cinematografie, a regatului lui Putin .*Nu este o coincidență faptul că Serghei Loznitsa a fost prezent la Cannes ,de cinci ori în ultimele opt ediții, de trei ori în competiție.

vineri 15:00
duminică 17:00
marţi 15:00
joi 22:30

Lajkó, țigan în cosmos / Lajko: Cigány az ürben

Ungaria, Rusia 2018 / comedie, dramă / 90 min.
Regia: Balázs Lengyel
Cu: Tamás Keresztes, József Gyabronka, Tibor Pálffy, Zétény Varga, Athina Papadimitriu
Distribuit de : Asociația Filmtett
Rating:
Premiera în România : 07.09.2018

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Războiului Rece.
Lajkó: țigan în cosmos / Lajkó: Cigány az űrben, lungmetrajul de debut al regizorului maghiar Balázs Lengyel.
O satiră de excepție, cu Tamas Keresztes și Tibor Palffy în distribuție, filmul pornește de la ideea că primul om care s-a întors în viață din spațiu nu a fost Yuri Gagarin, ci Lajkó Serbán, un pilot țigan din Ungaria, fascinat de stele încă de când era copil…

vineri 18:00
sâmbătă 22:30
duminică 15:00
marţi 18:00
miercuri 22:30

Trei surori adorabile / Demi souers

Franța, Belgia 2018 / comedie / 100 min.
Regia: Saphia Azzeddine, François-Régis Jeanne
Cu: Sabrina Ouazani, Alice David, Charlotte Gabris, Barbara Probst, Ouidad Elma
Distribuit de : Cine Europa
Rating:
Premiera în România : 07.09.2018

Lauren. Olivia, Salma, trei tinere femei, care nu se cunosc …moștenesc împreună un splendid apartament în Paris , de 250 mp, într-una dintre cele mai frumoase zone.Pentru cele trei coabitarea se va dovedi a fi una explozivă …
O comedie bună, răcoritoare și cu un umor fin,despre familie, prietenie, paternitate, toleranță, diferențe.

sâmbătă 17:30
duminică 20:00
luni 22:30
marţi 22:30
miercuri 20:00
joi 15:15

Eveniment, Vineri, 14 septembrie, ora 20 Spectacol de gală cu filmului Un prinț și jumătate
Participă la eveniment echipa filmului..Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Un prinț și jumătate

România 2018 / dramă / 113 min.
Regia: Ana Lungu
Cu: Iris Spiridon, Marius Manole, István Teglas
Distribuit de : Freealize
Rating:
Premiera în România : 07.09.2018

Trei prieteni ajunși la vârsta adultă nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București, dar… „familia fericită” este în pericol să se destrame.
Filmul îi are în rolurile principale pe Iris Spiridon, Marius Manole şi István Teglas și a fost selecționat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018.
“Un prinţ şi jumătate” a fost gândit mai mult ca o înşiruire de momente din viaţa unor oameni decât ca o poveste, spune tânăra regizoare Ana Lungu despre cel de-al treilea film al său.

vineri 20:00
sâmbătă 15:00
luni 20:00
miercuri 15:00

Aurora Borealis: Luminile Nordului / Aurora Borealis: Északi fény

Ungaria 2017 / dramă / 104 min.
Regia: Marta Meszaros
Cu: Mari Töröcsik, Ildikó Tóth, Franciska Töröcsik, József Wunderlich, Eva-Maria Prosek
Distribuit de : Cine Europa
Rating:N-15
Premiera în România : 24.08.2018

„Ca să spui adevărul, nu este suficientă onestitatea.”
Olga este o avocată de succes extrem de dedicată carierei. Descoperirea unui întunecat secret de familie o face să-şi pună sub semnul întrebării întreaga viaţă. Caută răspunsuri, dar mama ei, Maria, a făcut tot posibilul ca adevărul să nu iasă la iveală. În timp ce Olga scrutează trecutul familiei, ea trebuie să înfrunte şi problemele din propria viaţă.Filmul este o drama de familie care acoperă mai multe generații, o poveste despre supraviețuire în vremurile sumbre.
„Aurora Borealis: Luminile Nordului” cel mai recent film regizat de Márta Mészáros este întoarcerea după o pauză de aproape opt ani a cineastei care a deschis drumul afirmării femeilor în industria cinematografică maghiară.
Filmul a avut avanpremiera în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, anul acesta,ocazie cu care Márta Mészáros a primit „Premiul pentru întreaga carieră”.
luni 17:30

Maria by Callas

Franţa 2017 / documentar / 113 min.
Regia: Tom Volf
Cu:Maria Callas,Fanny Ardant, Aristotlel Onassis,Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint-Laurent, JF Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly și Liz Taylor
Distribuit de : Transilvania Film
Rating:
Premiera în România : 20.07.2018

„Maria by Callas” – povestea celei mai faimoase cântărețe de operă din istorie
un documentar plin de iubire și eleganță”

Un film romantic,încântător, sensibil şi amuzant.La patru decenii de la moartea ei, cea mai faimoasă cântăreaţă de operă din istorie îşi spune povestea în premieră. Suita de filmări şi fotografii inedite, înregistrări live private şi scrisori intime ne-o înfăţişează pe Callas aşa cum nu am mai văzut-o până acum.

Maria Callas rămâne una dintre cele mai mari artiste de muzică clasică din lume, apreciată pentru emoţia deosebită pe care o transmite prin melodiile ei. Totuşi, ştim foarte puţine lucruri despre adevărata Maria, cea din spatele „La Callas”. Întreaga ei viaţă s-a simţit neînţeleasă. Documentarul despre viaţa artistei a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma,şi a fost proiectat la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Vom descoperi o Maria fragilă, o Maria singuratică, alături de „La Callas” care îşi petrecerea timpul doar cu cei mai buni: Visconti, Pasolini, Onassis, Churchill, Marilyn, Grace Kelly, Prince Rainier, Saint-Laurent, Kennedy, Liz Taylor şi mulţi alţii.

Atunci când se prăbuşeşte, în zorii zilei de 16 septembrie 1977, dintr-o probabilă criză cardiacă, presa bănuieşte că a luat o supradoză din somniferele de care, oricum, abuza în ultima vreme… Placido Domingo, tânărul şi sincerul ei prieten, va avea ultimul şi cel mai îndreptăţit cuvânt:„Cred că n-avea nevoie să se sinucidă, era destul să se lase să moară de durere.“

Cenuşa ei va fi răspândită pe Marea Egee, în primăvara anului 1979, acea mare pe care o străbat armatorii importanţi, cea care apare în toate tragediile, de la Eschil şi până în zilele noastre.

Un documentar unic,o poveste încântătoare.

joi 17:30

Luis și mini-extratereștrii / Luis & the Aliens premieră

Germania, Luxemburg, Danemarca 2018 / animație,aventuri,comedie / 86 min.
Regia: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack
Cu: Callum Maloney, Dermot Magennis, Ian Coppinger, Paul Tylack
Distribuit de : Ro Image 2000 Warner Bros.
Rating:AG
Premiera în România : 14.09.2018

Tata, ufologul, a avut dreptate! Există!
Luis este un băiețel de 12 ani cu o inimă bună, dar puțin ciudat. Fără prieteni, familie, fără nicio speranță… viața lui nu este tocmai frumoasă. Ajutorul vine din spațiu, când trei micuți verzi aterizează în curtea din spatele casei … Mog, Nag și Wabo, aflați într-o croazieră interstelară,hotărăsc pur și simplu să facă cumpărături pe Pământ. Luis cel singuratic se trezește prins în aventuri nebunești …împreună cu verzișorii cei drăgălași
O aventură animată fermecătoare , cu un mesaj simpatic,filmul are nu numai o poveste bună, ci și un amestec de umor, animație sofisticată și ingeniozitate.
Distracție pentru întreaga familie!

vineri 13:00*
sâmbătă 13:00*
duminică 13:00*
* dublat în limba română

Filmul de la ora 13

Matinal cu scandal / Morning Glory

SUA 2010 / comedie,dramă,romantic,dragoste / 102 min.
Regia: Roger Michell
Cu: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton
Distribuit de : Licența
Rating:
Premiera în România : 18.03.2011

Un film amuzant, care se petrece în lumea emisiunilor matinale de televizune. Cu o distribuție de excepție Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, filmul este farmecător.

luni 13:00

O singură zi / One Day

SUA 2011 / dramă,romantic,dragoste / 108 min.
Regia: Lone Scherfig
Cu: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson
Distribuit de : Licența
Rating: AP-12
Premiera în România : 14.10.2011

O frumoasă poveste de dragoste între doi prieteni , Emma (Anne Hathaway) și Dexter (Jim Sturgess) care se întâlnesc la aceeași dată, în fiecare an din viața lor.
Un film despre dragoste prietenie, loialitate, afecțiune și iubire.Un film care te va emoționa,vei râde, vei plânge …te vei îndrăgosti de viața lor.

marţi 13:00

Frances Ha

SUA 2012 / comedie,dramă / 86 min.
Regia: Noah Baumbach
Cu: Adam Driver, Grace Gummer, Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper
Distribuit de : Licenta
Rating:
Premiera în România : 2012

Povestea cu adevărat credibilă și distractivă a unei femei, din New York, Frances (Greta Gerwig), care încearcă să-și urmeze visele. Iar dacă te întrebi de la ce vine acel Ha din titlu, n-ai să afli decât la sfârsitul filmului… și ai să zâmbești!

miercuri 13:00

Povestea unui campion / The Blind Side

SUA 2009 / dramă,sport / 128 min.
Regia: John Lee Hancock
Cu: Sandra Bullock, Tim McGraw, Kathy Bates Quinton Aaron
Distribuit de : Licența
Rating:
Premiera în România :2009

Povestea emoționantă a unui om care reușește să-și împlinească visul în ciuda vicisitudinilor vieții. Un film sensibil și superb care te liniștește și îti trezeste sentimente din cele mai plăcute, film inspirat dintr-o poveste reală. Sandra Bullock excelentă.

joi 13:00

Detalii despre reducerile prin cardul BLITZ VIP le poti accesa aici.


14 septembrie 2018

09:21:32