Descoperă ce beneficii are pizza pentru corpul tău!

27 octombrie 2020

08:33:25

Astăzi am comandat o pizza de la Pizza Pratta pentru toți flămânzii de la birou. Ne-au convins recenziile de pe site (Just the Best Pizza in Cluj) și am vrut să ne asigurăm că ne reprezentăm partenerul cu credibilitate, testând mai întâi recomandarea noi înșine. Câteva persoane însă s-au abținut de la festin pe motiv de… dietă.

În România, aproximativ 8 persoane din 10 încearcă să scadă în greutate. Și dacă ești una din ele atunci știi probabil că schimbarea obiceiurilor alimentare este primul lucru pe care trebuie să-l faci. Dar cum să reușești să faci asta când e tot mai greu să spui ”NU” atâtor tentații, acum pe perioada pandemiei. Stăm mai mult izolați în case sau la birou și toate acele restaurante de fast-food au servicii super rapide și bine puse la punct de delivery.

 ”Ești în pană de idei și nu mai știi ce să gătești sau nu ai timp să gătești? Contactează-ne pe noi! Ai chef de ceva rapid și gustos? Noi îți stăm la dispoziție. Îți vin câțiva prieteni subit în vizită? Hai, nu mai sta pe gânduri, comandă! Noi îți oferim o cină rapidă pentru atunci când prețuiești mai mult timpul cu familia sau prietenii”. 

Știm, ușor de înțeles, greu de rezistat.

Obezitatea este o problemă de sănătate publică în întreaga lume. 55% dintre români sunt supraponderali și asta deoarece românii în general consumă în medie 3500 de calorii pe zi, în loc de 2500 maxim cât e recomandat pentru un stil de viață sedentar cu muncă de birou. 

Pe cine să blamăm? Hai să blamăm industria alimentară! Ne tentează cu alimente ieftine, gustoase și abundente în calorii! Știai că guvernele din întreaga lume încearcă să stopeze acest flagel prin măsuri de supraimpozitate a alimentelor nesănătoase de tip fast-food? Ce e surprinzător însă e că printre aceste alimente nu se află două dintre alimentele des incriminate. Acestea sunt pizza și shaorma! Da, ai citit bine, pizza! Și asta deoarece pizza are suficiente substanțe nutritive și beneficii pentru sănătate, cât să poată fi considerată o mâncare sănătoasă dacă nu pentru consum zilnic, atunci pentru consum moderat săptămânal, cu siguranță. 

Și aici vom menționa doar câteva dintre aceste beneficii ale pizza: 

– Sosul de roșii – un ingredient cheie din pizza, folosit ca topping – conține licopen care îți protejează inima de stres și corpul de mai multe forme de cancer.

– Mozzarella – brânză ușoară, săracă în grăsimi și bogată în proteine, vitamine și calciu pentru sănătatea optimă a oaselor. 

– Pizza este o sursă bogată în vitamina K – o vitamină necesară corpului pentru absorbția calciului în oase și descompunerea proteinelor. O pizza cu spanac și broccoli îți va asigura această vitamină din plin. 

– Înlocuiește carnea procesată (mezelurile) cu puiul pe grătar sau carnea slabă și ai asigurate proteinele sănătoase în farfurie. Într-o farfurie echilibrată proteinele ar trebui să constituie o treime din alimente, alături de alte 2 porții de glucide și lipide. 

– Alege pizza cu blatul subțire pentru a reduce cantitatea de carbohidrați. 

– Adaugă la pizza legume coapte pe grătar pentru aportul de fibre și antioxidanți, ardeii grași pentru vitamina C, rucola pentru vitamina K, măsline pentru grăsimi de calitate.

Pe de altă parte, stai departe de pizzele congelate care conțin conservanți artificiali, stabilizatori și potențiatori de gust, scopul acestora din urmă fiind cel de a-ți păcăli creierul că ai mâncat o mâncare delicioasă, iar al conservanților de a prelungi durata de valabilitate a produsului.

Pizza Pratta folosește doar ingrediente proaspete și naturale. Poți alege pizza cu ingrediente simple, dar delicioase, legendara Margherita – cu sos de tomate, mozzarella și busuioc, sau combinații inedite și sofisticate precum pizza cu spanac, brânză ricotta și usturoi sau o altă combinație și mai și de pizza cu vinete coapte, zucchini copt, ardei copt, mozzarella și busuioc! 

Cei de la Pratta se mândresc cu pizzarul lor care a câștigat de altfel 4 medalii și 2 diplome la concursurile culinare la care a participat! Omul chiar se pricepe la învârtit pizza pe degete și să umple blatul cu ingrediente nu doar apetisante, ci și sănătoase! Nu adaugă conservanți sau aditivi pentru că țin la gusturile adevărate!

Și da, au și un serviciu bine pus la punct de delivery! Poți comanda atât telefonic, cât și pe aplicația TAZZ by emag sau direct pe site aici

Cu cardul Blitz VIP ai:

10% discount la toate produsele de la Pizza Pratta;

– 10% discount la delivery;

Pizza a fost super delicioasă și nu am avut pentru nicio secundă sentimentul de vinovăție că am mânca ceva nesănătos. Pizza Pratta este (pentru noi a fost timp de 10 minute bune) cu adevărat o pizza nutritivă.


27 octombrie 2020

08:33:25