Faţetele Dentare de la DentoCalm

25 octombrie 2018

08:38:51

Ce sunt faţetele dentare?

Faţetele sunt lucrări realizate din ceramică de către tehnicianul dentar în laborator şi aplicate de către medicul dentist în cabinetul stomatologic. Aceste lucrări sunt gândite şi realizate în aşa fel încât să refacă sau să cosmetizeze doar feţele dinţilor care sunt observate în zâmbet sau vorbit, obţinânduse astfel o îmbunătăţire excepţională a aspectului facial într-un timp foarte scurt.

Odată cu evoluţia materialelor ceramice şi a tehnicilor, faţetele dentare au câştigat un teren considerabil faţă de coroanele ceramice pentru că acestea sunt extrem de subţiri şi astfel necesită o minimă şlefuire doar la nivelul smalţului, fiind considerată o manoperă minim invazivă.

Când sunt recomandate faţetele dentare de către medicii dentişti?

De obicei acest gen de tratament are scopul de a restabili estetica dentară. Atunci când sunt prezente fisuri sau mici fracturi (ciobiri) la nivelul smalţului, obturaţii vechi şi inestetice de pe faţa dinţilor, în cazul tremelor sau a diastemelor (strungăreaţa), aceste spaţii interdentare putând fi închise. Faţetele se pot aplica cu scopul de a modifica forma dinţilor sau chiar şi atunci când există mici probleme de aliniere a acestora şi mai ales in cazul petelor dentare care nu pot fi înlăturate prin alte mijloace (albirea dentară).

Ce fel de asteptari trebuie sa aveți in urma acestei manopere stomatologice?

Pe lângă avantajele enumerate mai sus, faţetele ceramice sunt apreciate pentru că sunt create special pentru fiecare pacient în parte, ţinând cont de dorinţele acestuia (culoare, formă şi marime). Ceramica folosită pentru confecţionarea lor poate imita cu uşurinţă smalţul natural şi este foarte rezistentă la petele care pot apărea din cauza alimentelor, a cafelei sau a fumatului. Nu în ultimul rând, unul dintre avantajele cele mai apreciate de pacienţi este acela că tratamentul se realizează rapid, în doar câteva etape.

Chiar şi aşa, faţetele nu sunt lipsite de dezavantaje. Odată cu şlefuirea dintelui, chiar dacă este minimă, este ireversibila. Asta înseamnă că din acel moment dintele va purta faţete sau coroane. După aplicarea faţetelor pe dinţi, culoarea acestora nu se poate modifica prin albire dentara, doar prin schimbarea fatetei. Dacă o faţeta este deteriorata, aceasta nu poate fi reparată, fiind necesară schimbarea ei cu una noua. Nu în ultimul rând există unele contraindicaţii care nu permit faţetarea în mod categoric sau care ridică probleme de fiabilitate în timp.
În final chiar dacă există mii de articole, bloguri sau forumuri cu referire la tratamentele stomatologice, trebuie reţinută urmatoarea idee: „Cel mai bun internet” în domeniul stomatologiei rămâne medicul dentist.

P.S. La DentoCalm ai până la 100% reducere cu cardul Blitz VIP, detalii aici!


25 octombrie 2018

08:38:51