Casa Maramureșeană – Bunătăți tradiționale din Maramureșul drag

3 mai 2019

11:02:46

Preparatelor tradiționale din Maramureș li s-a dus vestea dincolo de hotarele țării. O vizită la Casa Maramureșeană te va convinge de gustul autentic al bunătăților tradiționale, specifice Maramureșului.

Clienții sunt întâmpinați cu un decor ce păstrează vie amintirea obiceiurilor românești și cu produse ce le vor astâmpăra dorul de Maramureș.

Casa Maramureșeană vă oferă platouri tradiționale, supe, ciorbe, griluri sau deserturi, astfel că nu mai e nevoie decât de poftă de mâncare.

Bucătăria tradițională din Maramureș este printre cele mai cunoscute și apreciate nu doar de români ci și de străini.

Bucătăria din Maramureş este un melanj de savuroase preparate strămoşeşti româneşti, săseşti şi ungureşti. Nicăieri nu vei mai găsi o diversitate atât de mare, de la zămuri (supe şi ciorbe), până la tocăniţe, papricaş, balmoș şi gomboţi (găluşte cu prune)

Turiștii sunt cuceriți în primul rând  diversitatea preparatelor și apoi de gustul lor. Casa Maramureșeană le oferă oaspeților platouri cu produse tradiționale românești, tobă, cârnat de casă, jumări, slănină sau brânză telemea. Urmează apoi ciorbele, mămăliguță, tocanițe, ciolan sau costițe. Nu pot lipsi nici deserturile românești, plăcintele sau papanșii. Se zice că nu ești maramureșean dacă nu ai mâncat măcar o dată coleșă cu brânză sau nu ai băut un pahar de horincă de prune.

Posesorii cardului Blitz VIP beneficiază de un discount de 10%.


3 mai 2019

11:02:46