avantaj optik lumina albatră

Avantaj Optik: Protejează-te de lumina albastră cu ochelarii de protectie potriviți

25 iunie 2021

06:57:16

Lumea modernă care ne înconjoară vine cu foarte multă lumină, mai exact cu surse de lumină preponderent albastră – de la diode electroluminiscente (LED-uri), la lumini xenon, becuri economie și lumina radiantă a monitoarelor. Aceste surse noi de lumină au fost proiectate să ne facă viața mai ușoară, însă conțin mai multă lumină albastră decât sursele de lumină tradiționale.

În plus, tabletele, smartphone-urile și celelalte dispozitive digitale nu modifică doar spectrul de lumină la care suntem expuși, ci și comportamentul nostru. Petrecem mult mai mult timp privind ecrane la o distanță mică de ochi, decât o făceam în trecut.

Are acest aspect o implicație asupra vederii noastre?

Studiile de până acum care să ne spună exact dacă utilizarea monitoarelor de calculatoare ne pot afecta pe termen lung retina nu sunt concludente, însă la ora actuală se știe faptul că prea multă lumină din spectrul ultraviolet și albastru-violet poate afecta ochiul uman.

Lumina Albastră este Obositoare

Radiația cu lumină albastră din surse artificiale de lumină sau monitoare poate fi deranjantă sau obositoare pentru ochii unor persoane. Pe lângă faptul că poate duce la inflamarea conjunctivei și a corneei, mai poate afecta și cristalinul ochiului și retina, putând duce la cataractă sau degenerescența maculară.

În plus, studiile realizate în ultimele două decenii au arătat că majoritatea tipurilor de lumină pot defaza ritmul circadian, ceea ce duce la tulburări ale somnului. Când expunerea are loc seara sau noaptea, lumina albastră ”păcălește” creierul să rămână treaz și vigilent, când de fapt ar trebui să se pregătească de culcare.

Expunerea îndelungată la acest tip de lumină are așadar posibile efecte dăunătoare:

  • – disconfort la nivelul ochilor – ochi uscați și iritați, vedere încețoșată, dificultatea concentrării privirii;
  • – degenerescența maculară legată de vârstă;
  • – afectarea ritmului circadian – tulburări ale somnului, dificultatea de a adormi;
  • – creșterea riscului de depresie, diabet, boli de inimă, obezitate, unele tipuri de cancer.

Lentile cu Filtru pentru Lumină Albastră

Prin urmare, un filtru pentru lumina albastră le poate oferi purtătorilor de ochelari o vedere clară: diferitele lungimi de undă ale luminii vizibile sunt refractate în moduri diferite de către cornee și cristalin, deci nu toate ajung la același punct focal pe retină.

Este logic ca lentilele incolore să nu necesite protecție UV atunci când purtăm ochelarii în interior. Cu toate acestea, a devenit necesară purtarea unor lentile incolore cu filtru pentru lumină albastră și în interior atunci când suntem în contact pe termen lung cu surse de lumină albastră.

Evită Expunerea la Lumină Albastră Noaptea

Recomandarea medicilor este să le oferi ochilor pauze mai dese, privind în depărtare mult mai des. Iar atunci când lucrezi pe laptop, tabletă sau smartphone, asigură-te că sunt expuși la suficientă luminozitate dar sunt totodată protejați cu ochelari cu protecție împotriva luminii UV și albastru-violet în exces. De asemenea, este important să reduci expunerea la lumina albastră noaptea, pentru a-ți proteja somnul și a evita riscurile pentru sănătate.

Promoție specială la Ochelarii cu Blue Protect

Vino la Avantaj Optik pentru o consultație gratuită și prevenția și profilaxia oboselii oculare datorate luminii albastre. La Optic Avantaj ai promoția de lentile cu tratamente Blue Protect 1+1 gratis, și tratamente PC protect și Filtru UV 400 All Blue!

În plus, cu un card Blitz VIP ai următoarele reduceri suplimentare:

  • – 100% discount consultația;
  • – 20% discount rame;
  • – 20% discount doar pentru lentilele de ochelari;
  • – 15% discount accesorii (toc, lavetă, spray de curațat, șnur).

 


25 iunie 2021

06:57:16