amenajare gradini hed art concept

Amenajează-ți mica oază de liniște cu specialiștii în peisagistică de la Heder Art Concept

9 februarie 2022

12:25:31

Cu toții avem nevoie de un colț de natură în care să ne punem la ”încărcat bateriile”. Avem nevoie să ne reîntoarcem la natură, ori de câte ori ne simțim obosiți de viața urbană, și ne simțim agresați de aglomerație și poluare.  Mai ales în pandemie, a devenit tot mai evidentă această nevoie de spații verzi și oaze de liniște, și tot mai mulți oameni optează pentru apartamente cu grădini sau terase, sau case cu curte.

Poate și tu ești în acest punct în care ți-ai cumpărat un apartament cu grădină sau o casă cu curte și ți-ai dori în noua ta grădină un gard viu pentru mai multă intimitate, o alee de lemn și o pergolă peste terasă, cu o mică cascadă cu pești Koi, un strat cu flori, dar și niște zarzavaturi, și neapărat o zonă de joacă pentru copii și o altă zonă de relaxare în jurul unei vetre de foc pentru acele momente foarte speciale de socializare cu prietenii.

Astfel de grădini sunt proiectate de regulă de arhitecți peisagiști, care se ocupă atât de partea de design decorativ cât și de săpat șanțuri, instalare sisteme de irigat, canalizare, și montare elementelor decorative (pergolă, vatră de foc, cascadă, foișor, etc).

Îți recomandăm colaborarea cu partenerul nostru Blitz VIP Heder Art Concept, care îți poate oferi servicii de peisagistică, dar și de design interior și proiectare mobilier la comandă.

Care sunt pașii pe care îi parcurgeți împreună cu un birou de arhitectură specializată în lucrări de peisagistică:

Specialistul în peisagistică efectuează o vizită a terenului în care discutați despre dorințele și necesitățile tale de amenajare și stabiliți proiectul general. În urma acestor discuții, proiectantul va redacta un proiect digital care să integreze atât dorințele tale, cât și ideile sale de design peisagistic. Proiectul va include, în funcţie de situaţie:

  • – Planul situaţiei existente
  • – Analiza vegetaţiei existente
  • – Schiţă concept
  • – Plan de amenajare
  • – Plan alei şi pavaje
  • – Planuri de detaliu
  • – Plan de trasare Secţiuni
  • – Design elemente construite
  • – Vizualizări, fotorandări şi video-randări 3D

Foto și video randarile 3D sunt cele mai noi tehnici în proiectare de gradini si spatii verzi, cu ajutorul cărora poți vedea cum va arăta grădina ta în viitor, specificând timpul trecut de la amenajarea gradinii, și luând în calcul dezvoltarea plantelor.

În ultima etapă se trece la amenajarea propriu-zisă a spațiilor verzi, care presupune următoarele etape:

  • – Se defrișează vegetația existentă și se înlătură rădăcinile și resturile vegetale
  • – Se decopertează și/sau se adaugă pământ pentru a nivela terenul
  • – Se sapă și se mărunțește mecanizat terenul
  • – Se execută șanțuri pentru sistemul de irigat, drenaj și iluminat
  • – Se modelează terenului (cu taluzuri, și alte forme de relief)

La final se montează elementele constructive – alpinării, iazuri, alei, foisoare, pergole, grilaje, spații de joacă, se plantează plantele și arbuștii și se montează gazonul prin însămânțare sau se montează gazon rulou.

Pentru a vedea dacă viziunea designerilor de la Heder Art Concept se potrivește cu a ta – uite portofoliul de lucrări și lista de prețuri. Tot la Heder Art Concept găsești și servicii de:

Design Interior
Servicii profesionale de design interior pentru case, vile, apartamente cu una, două sau mai multe camere
conceptul de design randat în 3D și pentru fiecare încăpere.
Listă de prețuri și furnizori.

Proiectare mobilier
Planșe tehnice cu dimensiunile mobilierului la comandă
Alegerea materialelor, accesoriilor și a fiinisajelor la realizarea mobilierul la comandă
Listă de prețuri și furnizori.

Peisagistică
Servicii de design exterior: fatade, curti, peisagistică.

Dacă ești posesorul unui card de reduceri Blitz VIP beneficiezi de reduceri cuprinse între 10 si 15% la ofertele personalizate la serviciile de design și proiectare ale Heder Art Concept.

 


9 februarie 2022

12:25:31